Kilo alamayanlar hangi testleri yaptırmalı?

İçindekiler:

  1. Kilo alamayanlar hangi testleri yaptırmalı?
  2. Kilo alamama hangi vitamin eksikliği?
  3. Kilo almak için hangi doktora gidilmeli?
  4. Çok zayıf birine ne denir?
  5. Kilo almak için hangi vitamini kullanmak gerekir?

Kilo alamayanlar hangi testleri yaptırmalı?

Ender Saraç ile Sağlıklı Günler'de kilo almakta zorlanan kişilerin yapması gereken tahliler listelendi. Tiroid, kan sayımı, karaciğer, vitaminler, idrar tahlili, tam kan sayımı, kanser taraması, aids, hepatit... testlerini öneren Dr. Ender Saraç kilo almanın önündeki nedenleri sıraladı.

Kilo alamama hangi vitamin eksikliği?

Çinko eksikliği ve çinko alımının az olması kilo almakta zorluk yaratabilir. Düzenli olarak çinko almak kilo almayı sağlar ve iştah açar. Deniz ürünleri, kırmızı et, kuru yemişler ve süt ürünleri çinko açısından zengin gıdalardır. Kısa zamanda enerjiyi artırarak kasların gelişimini sağlıyor.

Kilo almak için hangi doktora gidilmeli?

Zayıf olanlar ve sağlıklı bir şekilde kilo almak isteyenler, gerekli tetkiklerin yapılabilmesi için dahiliye hekimine başvurmalıdır. Sağlıklı bir şekilde beslenmeyi yaşam tarzı haline getirmek isteyenler, diyetisyene gitmelidir. Kilo alamama sorunun psikolojik olması durumunda, psikolog ile görüşülmesinde fayda vardır.

Çok zayıf birine ne denir?

Vücudu fazla gelişmemiş, aşırı zayıf insanlara cılız denir.

Kilo almak için hangi vitamini kullanmak gerekir?

C vitamini metabolizmanın yavaşlamasını sağlayarak kilo aldırır. Aşırı hızlı metabolizma nedeniyle kilo alamıyorsanız fazla C vitamini tüketerek alabilirsiniz.