Infaz bürosu ne demek?

İçindekiler:

  1. Infaz bürosu ne demek?
  2. Ilamat ve infaz bürosu ne iş yapar?
  3. Savcılık Ön Büro nedir?
  4. Ceza infaz kurumu hangi kanuna tabidir?

Infaz bürosu ne demek?

İnfaz Bürosu İnfaz Bürosunda, Ceza mahkemelerinden verilen kesinleşmiş mahkumiyet kararları (ilamların)ile hukuk mahkemelerinden gönderilen tedbir kararlarının infaz işlemlerini yürütülmektedir. Bu bürosunun iş akışı ve usulleri ayrıntılı olarak İnfaz Hukuku bölümünde açıklanmıştır.

Ilamat ve infaz bürosu ne iş yapar?

Bu büro tarafından; Ankara Mahkemeleri, Taşra Cumhuriyet Başsavcılıkları, CMK. 250. md.'ye göre yetkili Cumhuriyet Savcılıkları, Askeri Savcılıklar ve diğer yargı mercilerinden infaz edilmek üzere gönderilen ilamların infaza yönelik işlemleri gecikmeye mahal bırakılmaksızın yerine getirilir.

Savcılık Ön Büro nedir?

MADDE 164 ‒ (1) Mahkeme ön büro personelinin görevleri şunlardır: a) Kapalı dosyalarda; mağdur, şikâyetçi, suçtan zarar gören, katılan ve vekilleri ile sanık ve müdafiin talebi hâlinde kapak bilgisi, belge ve karar örneğini kimlik tespiti yaparak vermek.

Ceza infaz kurumu hangi kanuna tabidir?

MADDE 12 – (1) Kadın kapalı ceza infaz kurumları, kadın hükümlülerin hapis cezalarının infaz edildiği 5275 sayılı Kanunun 8 ve 9 uncu, Tüzüğün 10 ve 11 inci maddelerine göre kurulmuş kurumlardır.