Kahverengi sivilce lekesi neden olur?

İçindekiler:

  1. Kahverengi sivilce lekesi neden olur?
  2. Kahverengi sivilce lekeleri ne kadar sürede geçer?
  3. Akne lekesi nasıl çıkar?
  4. Kremle sivilce leke tedavisi ne kadar sürer?
  5. Sivilce izi kaç günde geçer?

Kahverengi sivilce lekesi neden olur?

Cildinizi, güneşten koruyun. Güneş ışınlarının aktive ettiği melanin pigmenti ise, cilt üzerinde pembe veya kırmızı renkteki sivilce (akne) izlerinin renk değiştirerek, kahverengi veya mor lekelere dönüşmesine sebep olur.

Kahverengi sivilce lekeleri ne kadar sürede geçer?

Sivilce tedavisi tamamlandıktan sonra cilt üzerinde kırmızı veya kahverengi lekeler kalabilir. Bu durum kalıcı bir izden çok iyileşme sürecinde bir enflamasyondur. Derinin iyileşme ve yeniden modellenme süreci içinde görülen kırmızı veya koyu renkli sivilce izi 6-12 ay içinde tamamen kaybolur.

Akne lekesi nasıl çıkar?

Sivilce (akne ) lekesi tedavisinde, yüzeysel kimyasal peelingler tercih edilir. Kimyasal peeling ile tedavi yapılırken yanı sıra leke giderici maddelerin kullanılmaları gereklidir. Kimyasal peelingle leke tedavisinde çok dikkatli olunmalıdır. Kimyasal peeling tahriş reaksiyonuyla bazen lekelerde şiddetlenme yapabilir.

Kremle sivilce leke tedavisi ne kadar sürer?

Genellikle 1 ila 3 seans arasında sürer ve her seans 1 saatte tamamlanır. Sivilce izlerinin tedavisinden sonra dikkat edilmesi gereken şey güneşten korunmaktır. Aynı zamanda bu tedavi yöntemi sonrasında kızarıklık ve soyulmalar da oluşabilir. Bu etkiler 1 hafta gibi bir sürede geçer.

Sivilce izi kaç günde geçer?

Sivilce lekelerinin bir kısmı biraz sabır ve bakım ile tamamen geçer. Özellikle kırmızı sivilce lekeleri bir süre sonra kaybolur. Ama tabii bu süreçte cilt bakımını aksatmamaya özen göstermen gerekiyor. Eğer sabreder ve tenini temiz tutarsan bu lekelerin en fazla 6 ay içerisinde geçtiğini görebilirsin.