Cocuklarda geniz eti ameliyatı kaç yaşında yapılmalıdır?

İçindekiler:

  1. Cocuklarda geniz eti ameliyatı kaç yaşında yapılmalıdır?
  2. Çocuklarda geniz eti ameliyatı zor mu?
  3. Geniz eti ameliyatı olmalı mı?
  4. Geniz eti ameliyatı riski var mı?
  5. Burun eti evde nasıl tedavi edilir?

Cocuklarda geniz eti ameliyatı kaç yaşında yapılmalıdır?

Ancak bu kadar küçük yaşta geniz etinin büyümesi çok çok nadirdir. Yine 8 yaşından sonra geniz eti ameliyatı ihtiyacı azalacaktır. Özet olarak geniz eti ameliyatı gerekli olan çocuklar 6 aylıktan itibaren her yaşta ameliyat olabilirler. Ameliyatın en sık yapıldığı yaş aralığı ise 4-6 yaştır.

Çocuklarda geniz eti ameliyatı zor mu?

Ayrıca medikal tedavilere rağmen geçmeyen, en az 3 ay tıkayıcı hava yoluna neden olan enfeksiyonların tedavisi cerrahi yöntemlerdir. Geniz eti ameliyatı, yaklaşık 20 dakika süren, kesi gerektirmeyen basit bir ameliyattır.

Geniz eti ameliyatı olmalı mı?

Çocukta, geniz eti dokusuna bağlı horlama, ağız açık nefes alma, uyurken yer değiştirme gibi belirtiler varsa büyüklüğüne bakılmaksızın alınması öneriliyor. 3 yaş öncesi ve 7 yaş sonrasında çok nadir görülen geniz eti büyümesi yaş ilerledikçe küçülüyor.

Geniz eti ameliyatı riski var mı?

Geniz bölgesinin yan taraflarında kulağı havalandıran östaki borusunun ağızları yer alır. Görmeden yapılan aşırı geniz eti çıkarma işlemlerinde bu yapılar zarar görebilir. Ancak koblatör sisteminde kamera ile yeterli bir görüş açısı sağlandığı için söz konusu risk yok denecek kadar azdır.

Burun eti evde nasıl tedavi edilir?

Öncelikle bir bardak ılık suya bir yemek kaşığı elma sirkesi ile bir tatlı kaşığı bal ilave edip iyice karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı günde 2 kez burnunuza çekip burnunuzu temizleyin. Bu yöntem burun etlerinin küçülmesini sağlayarak burun tıkanıklığı sorununu ortadan kaldırır.