Orkide bakımı nasıl sulanır?

İçindekiler:

  1. Orkide bakımı nasıl sulanır?
  2. Evde orkide bakımı nasıl olmalı?
  3. Orkide çiçekleri ne zaman solar?
  4. Orkide Kökleri neden beyazlar?
  5. Orkidenin kökü neden kurur?

Orkide bakımı nasıl sulanır?

Orkideler daldırma ve dökme yöntemleri ile sulanırlar. Daldırma yönteminde kova içerisine kök boğazını geçmeyecek seviyede su eklenilir ve orkide saksısı kova içerisine koyulur. Tüm saksı materyali ıslanana kadar bekletilir. Sudan çıkarılan saksı, suyu süzülerek yerine kaldırılır.

Evde orkide bakımı nasıl olmalı?

Orkideyi koyacağınız yerin aydınlık olması ancak direkt ışık almıyor olması gerekmektedir. Pencere önü değil ama daha yan kenarlarına doğru koyabilirsiniz. Orkide, bol suya ihtiyaç duyar ancak sulamalar arasında biraz kurumaya bırakılmalıdır. Genel olarak 4 – 7 günde bir sulamak gerekse de bu kesin bir kural değildir.

Orkide çiçekleri ne zaman solar?

Orkidelerim ” doğal döngüde ” yani uzun yıllardır hepsine sahip olduğum ve aynı doğal döngüde düzenli olarak çiçek açtıkları anlamına geliyor. Orkide çiçeklerim neden dökülüyor ? Normalde bu, Kasım sonu ile Mart / Nisan yakınlarında biten bir zamandır.

Orkide Kökleri neden beyazlar?

Bunun için saksı içerisindeki köklerin renklerini kontrol edin. Eğer yeşil renkli değilse, gri veya beyaz tonları hakimse bunun anlamı bitkinizin susuz kaldığıdır.

Orkidenin kökü neden kurur?

Aşırı nem, zayıf aydınlatma, sıcakta çok kuru toprak - bu, orkide yetiştiriciliğinin agroteknik koşullarının ihlalidir ;Bitkinin mantar veya bakteriyel enfeksiyonu; Bitkinin yaşı.