Irak Türkmen Cephesi Hasan Turan Kimdir?

İçindekiler:

  1. Irak Türkmen Cephesi Hasan Turan Kimdir?
  2. Irak Türkmen Cephesi ne zaman kuruldu?
  3. Erşat Salihi yerine kim geldi?
  4. Hasan Turan kaç yaşında?
  5. Kerkük Türk mü?
  6. Erşat Salihi ne oldu?
  7. Şair Hasan Turan Kimdir?
  8. Aşık Hasan Turan nereli?

Irak Türkmen Cephesi Hasan Turan Kimdir?

Hasan Turan (Arapça: حسن توران; 1962, Kerkük, Irak), Irak Türkmeni siyasetçi ve aktivist. tarihinden bu yana Irak Türkmen Cephesi genel başkanıdır.

Irak Türkmen Cephesi ne zaman kuruldu?

Irak Türkmen Cephesi/Kuruluş tarihi

Erşat Salihi yerine kim geldi?

2014'te Irak Temsilciler Meclisi İnsan Hakları Komisyonu başkanı olarak seçildi. 2017'de ITC kurultayı tarafından tekrar parti başkanı olarak seçildi. 'de ITC başkanlığından istifa etti ve yerine vekaleten ITC başkan yardımcısı Hasan Turan getirildi.

Hasan Turan kaç yaşında?

54 yaşında (1967) Hasan Turan/Yaş

Kerkük Türk mü?

Kerkük Vilayetinde Kürtler çoğunlukta ancak Kerkük ilinde Türkmenler fazla. ... Bu sayımda, Kerkük Vilayeti'nin yüzde 48,3'ünü Kürtler, yüzde 28,2'sini Araplar ve yüzde 21,4'ünü de Türkmenler oluşturduğu görüldü. Kentin kalan nüfusu da Keldani, Asuri ve diğer etnik gruplar oluşturuyor.

Erşat Salihi ne oldu?

Erşat Salihi (Arapça: تلقي بظلالها على صالح; d. 1959), Irak Türkmeni siyasetçi ve aktivist. ... 2014'te Irak Temsilciler Meclisi İnsan Hakları Komisyonu başkanı olarak seçildi. 'de Irak Türkmen Cephesi başkanlığından istifa etti ve yerine vekaleten partinin başkan yardımcısı Hasan Turan getirildi.

Şair Hasan Turan Kimdir?

Hasan Turan Zaralı olmayıp Darende'nin Aşudu köyünde doğmuş, daha yaşını doldurmadan Ceyhan'ın Mustafabeyli köyüne yerleşmiştir. ... Hasan Turan yılında vefat etmiştir. Görüldüğü gibi Aşık Hasan Turan Ceyhanlı olarak kalıcı bir yapıtla anılmış, bizimkileri ise unutmayı sürdürmüşlerdir.

Aşık Hasan Turan nereli?

Hasan Turan, 1924 yılında Malatya'nın Darende ilçesinin Aşudu köyünde doğmuştur. Daha sonra yedi aylık bebekken ana kucağında Çukurova'ya gelir ve ailesiyle Adana'nın Ceyhan ilçesine bağlı Mustafabeyli köyüne yerleşir.