Sigara neden bu kadar tehlikelidir?

İçindekiler:

  1. Sigara neden bu kadar tehlikelidir?
  2. Sigara dumanı solumak hangi organımıza zarar verir?
  3. Sigara alkol en çok hangi organa zarar verir?
  4. Sigara dumanına maruz kalınca ne olur?
  5. Sigara içenin yanında durmak zararlı mı?

Sigara neden bu kadar tehlikelidir?

Kanın oksijen içeriğini azaltır ve bu yolla tüm organların oksijenlenmesini etkiler. Sigara ayrıca kanda zararlı kolesterol olan LDL seviyelerinin artmasına neden olur ve fazla LDL yaralanan damar duvarlarına yerleşir. Bu, damarlardaki arteriosklerotik plak oluşumunu ve daralmaları kolaylaştırır.

Sigara dumanı solumak hangi organımıza zarar verir?

Sigaranın sağlığa zararı kullanıldığı anda başlamaktadır. Dumanı; ağız, dil, boğaz, yemek borusu, nefes borusu, akciğerler ve mideye doğrudan ulaşır. İçeriğindeki zararlı maddeler de saniyeler içinde kalp, beyin, kan damarları, böbrekler, mesane gibi pek çok organa ulaşır ve zarar verir.

Sigara alkol en çok hangi organa zarar verir?

- Alkol özellikle karaciğere çok zarar verir. - Alkol beyin hücrelerine zarar verir.

Sigara dumanına maruz kalınca ne olur?

Tütün dumanına maruz kalmak, kanser, amfizem ve kalp krizleri gibi birçok öldürücü hastalığa neden olmaktadır. Çocuklar tütün dumanının zararlı etkilerine karşı çok daha hassastır. Tütün dumanının zararları, maruz kalma süresi uzadıkça artmaktadır. Kısa süreli maruziyet de zararlıdır!

Sigara içenin yanında durmak zararlı mı?

Sigara dumanı içinde 4000'in üzerinde farklı kimyasal madde tespit edilmiştir ve bu maddelerin çoğunun kanser yaptığı bildirilmiştir. Sigara dumanı, 3-4 saat, hatta hassas kişilerce günlerce, içilen odada kalmakta ve kapalı ortamda kirliliğine neden olmaktadır.