Kasık enfeksiyonu nedir?

İçindekiler:

  1. Kasık enfeksiyonu nedir?
  2. Erkeklerde sağ kasık ağrısı neden olur?
  3. Vajinal akıntılar ne anlama gelir?
  4. Yumurtalık iltihabı neden olur?
  5. Erkek kasık ağrısı için hangi doktora gidilir?
  6. Kasık ağrılarına hangi bitki iyi gelir?

Kasık enfeksiyonu nedir?

Kasık enfeksiyonu olarak bilinen tıbbi literatürde Pelvik inflamatuar hastalık (PID) olarak adlandırılan süreç endometriuma, fallop tüplerine, yumurtalıklara ve pelvik peritona zarar veren bir dizi bulaşıcı hastalık sürecini içerir.

Erkeklerde sağ kasık ağrısı neden olur?

Sağ kasık ağrılarının sebepleri kadınlarda büyümüş lenf düğümleri, kalça artriti, kasık fıtıkları, kalça kırığı, böbrek taşı gibi sebeplerle ortaya çıkabilmektedir. Erkeklerde ise sağ kasık ağrısı kasık fıtığı, lenf bezlerinin şişmesi, testislerde şişme veya böbrek taşı gibi sebeplerle ortaya çıkabilmektedir.

Vajinal akıntılar ne anlama gelir?

Normal vajinal akıntı sağlıklı bir vücut fonksiyonudur. Vücudun vajinayı temizleme ve koruma yöntemidir. Cinsel uyarılma ve yumurtlama gibi durumlarda akıntının artması normaldir. Egzersiz, doğum kontrol haplarının kullanımı ve duygusal stres de akıntıda artışa neden olabilir.

Yumurtalık iltihabı neden olur?

Yumurtalık iltihabının en belirgin sebepleri iki bakteri olan Chlamydia trachomatis ve Neisseria gonore'dir. Bu bakteriler cinsel ilişki yoluyla bulaşır. Enfeksiyon rahim ağzından uterusa, fallop tüplerine ve yumurtalıklara doğru yayılır ve ayrıca periton ya da karın duvarına da girebilir.

Erkek kasık ağrısı için hangi doktora gidilir?

KASIKTA AĞRI İÇİN HANGİ BÖLÜME/DOKTORA GİDİLİR? Kasıkta ağrı için hastanelerin Genel Cerrahi polikliniklerine başvurmak gerekir.

Kasık ağrılarına hangi bitki iyi gelir?

Kadın üreme organlarındaki sorunlar ile yaşanan kasık ağrıları için rezene çayı da içebilirsiniz.
  • Kadın üreme organlarındaki sorunlar ile yaşanan kasık ağrıları için rezene çayı da içebilirsiniz.
  • Rezene bitkisi bağırsak gazlarını gidererek size faydalı olur.