Şah karşı tarafa geçerse ne olur?

İçindekiler:

  1. Şah karşı tarafa geçerse ne olur?
  2. Şah tek kalırsa ne olur?
  3. Satrançta check ne demek?
  4. Satranç taşları hangi yöne gider?
  5. Şah tehdit altında değilken ve hiçbir taşınızı Oynayamadığınız durumda ne olur?
  6. Kaç hamlede PAT olur?
  7. Check edelim ne demek?

Şah karşı tarafa geçerse ne olur?

Satrancın amacı rakip şahı mat etmektir. ... Eğer bir oyuncunun şahının bulunduğu kare tehdit altında olmadığı halde bu oyuncunun kalan tek taşı şah ise ve şahının tehdit altında olmayan bir kareye yapabileceği bir hamlesi yoksa oyun pat olur, yani berabere biter.

Şah tek kalırsa ne olur?

Şahın ŞAH ÇEKİLMEMİŞ olmasına rağmen, mümkün hamlesi olmadığı duruma PAT denir. Sonuç BERABEREDİR. EDİYOR. Eğer Beyaz Piyonuyla Vezir (veya Kale) çıkarsa yine PAT olur.

Satrançta check ne demek?

Fiil (satrançta) şah demek. Fiil (buz hokeyinde) muhasımın hareketini önlemek/engellemek. Fiil (madde madde birbirini) tutmak, (birbirine) uymak, uygun düşmek, doğru olmak. check up/into: denetlemek, teftiş etmek, kontrol altına almak, doğruluğunu araştırmak.

Satranç taşları hangi yöne gider?

Şah bir seferinde herhangi bir yöne sadece bir kare gidebilir. Yukarı, aşağı, sağa, sola ve çapraz. Şahla ilgili özel bir kural vardır. Rakip taşların gidebileceği karelerde Şah DURAMAZ veya oraya GİDEMEZ.

Şah tehdit altında değilken ve hiçbir taşınızı Oynayamadığınız durumda ne olur?

Sonuç BERABEREDİR. Siyah Şah tehdidi altında değil ve Şah herhangi bir yere gidemez. ... Unutmayın PAT şah altında olmadığınız ve hiçbir taşınızı oynayamadığınız durumdur. Rakibinizin tek Şahı kaldığında PAT yapmamak için çok dikkatli olmalısınız.

Kaç hamlede PAT olur?

Elli hamle kuralı bir satranç oyununda art arda gelen 50 hamle boyunca herhangi bir taşın alınmadığı ya da bir piyonun oynanmadığı durumlarda oyunun beraberlikle sonuçlanabilmesini sağlar.

Check edelim ne demek?

Check etmek : Kontrol etmek, gözden geçirmek.