Saf salep tozu nedir?

İçindekiler:

  1. Saf salep tozu nedir?
  2. Evde toz salep nasıl yapılır?
  3. Salep tozu nasıl üretilir?
  4. Saf salep ne işe yarar?
  5. Salepe ne konur?
  6. Salep hangi hastalığa iyi gelir?

Saf salep tozu nedir?

Gerçek ve katkısız salep bir orkide türüne ait yumru köklerin toz haline getirilmesiyle elde edilir. Yüzyıllardan beri mutfağımıza yeri olan salep Osmanlı İmparatorluğu zamanından bu yana hem içecek olarak tüketilir hem de tatlı, dondurma ve muhallebilere ilave edilir.

Evde toz salep nasıl yapılır?

Salep, şeker ve soğuk sütü derin bir tencereye aktarın. Bir çırpıcı yardımıyla orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alması için sütü kaynatın. Salep süte kıvamını verdiğinde ocaktan aldığınız salep karışımını bardaklara paylaştırın. Tarçın ilave edip sıcak olarak bekletmeden bir tutam sevgiyle servis edin.

Salep tozu nasıl üretilir?

Salep bitkisinin toprak altındaki yumrularının toplandıktan sonra haşlanıp gölgede kurutulur ve öğütülerek toz haline getirilir. Daha sonra isteğe göre tarçınla harmanlanır. Sütle birlikte kazanlarda uzun süre kaynatılır ve hazır hale getirilir.

Saf salep ne işe yarar?

İçeriğindeki müsilaj sayesinde öksürüğü dindirir ve göğsü yumuşatır. Mide ve bağırsak sağlığı için de çok faydalıdır. Kabızlık, şişkinlik ve hazımsızlık problemlerini önler. Karbonhidrat içeriği ile vücuda enerji verir ve beynin çalışmasını kuvvetlendirir.

Salepe ne konur?

Salep Malzemeleri
  1. 2 su bardağı dolusu süt.
  2. 2 çay kaşığı silme saf salep.
  3. 2 tatlı kaşığı toz şeker.
  4. 1 çay kaşığı silme tarçın.

Salep hangi hastalığa iyi gelir?

SALEP İÇMEK İÇİN 5 NEDEN DAHA * Hemoroit şikayetlerinin azaltılmasında etkin rol oynar. * Kabızlık ve şişkinliği giderir, sindirimi kolaylaştırır. * Hafızayı ve zihni güçlendirir. * Adet düzensizliğine iyi gelir.