2020 kaç fizyoterapist atanacak?

İçindekiler:

  1. 2020 kaç fizyoterapist atanacak?
  2. Perfüzyon cihazı nedir?
  3. Halk Sağlığı Yüksek Lisans kimler başvurabilir?
  4. Biyokimya Yüksek Lisans kimler başvurabilir?

2020 kaç fizyoterapist atanacak?

Bu atamada toplam 12000 personel alımı gerçekleşirken fizyoterapist için ayrılan kontenjan ise 85 olarak belirlnmişti. 2020/14 atamalarında fizyoterapist mesleğine yerleştirmede kullanılan en büyük taban puan 97,937 olarak görülürken 2020/14 en küçük fizyoterapist atama taban puanı ise 93,725 olarak ortaya çıkmıştır.

Perfüzyon cihazı nedir?

Kalp-akciğer makinesi olarak da adlandırılan bu perfüzyon cihazı, hastanın damar sistemine bağlanarak kalbin pompa işlevi ve akciğerin gaz değişim görevini yerine getirir, kan miktarı, vücut ısısı, kandaki oksijen oranı ve kan basıncı gibi bilgileri gözlemlemeyi sağlar.

Halk Sağlığı Yüksek Lisans kimler başvurabilir?

Tıp Fakültesi mezunları veya en az 4 yıllık lisans mezunu olup halk Sağlığı Yüksek Lisans yapanlar. Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik bölümü, Hemşirelik Fakültesi, Hemşirelik Yüksekokulu, Sağlık Yüksek Okulu Hemşirelik Bölümü mezunu olmak. Bu programa başvuruda ALES ve YDS koşulu aranmamaktadır.

Biyokimya Yüksek Lisans kimler başvurabilir?

Temel Solunum Biyolojisi yüksek lisans programı mezunları; Fen Fakültesinin Biyoloji, Kimya, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü mezunu olup ilgili alanda yüksek lisans derecesine sahip olanlar; Mühendislik Fakültesinin Biyomedikal Mühendisliği, Biyomühendislik mezunu olup ilgili alanda yüksek lisans derecesine sahip ...