Çocuklarda damar iltihabı nedir?

İçindekiler:

  1. Çocuklarda damar iltihabı nedir?
  2. Vaskülit tehlikeli midir?
  3. Vaskülit teşhisi nasıl konur?
  4. Beyin damar iltihabı nasıl geçer?
  5. Kılcal damar iltihabı nedir belirtileri?

Çocuklarda damar iltihabı nedir?

Vaskülit damar iltihabı anlamına gelir. Vaskülitler birçok hastalığı kapsar. Birincil vaskülitin anlamı hastalığın başlıca hedef organının kan damarları olmasıdır. Vaskülitin adı ve sınıflaması tutulan damarların büyüklüğü ve tipine göre değişir.

Vaskülit tehlikeli midir?

Vaskülitler ciddi komplikasyonlara neden olabilir. Özellikle vaskülitlerin tanı ve tedavisi gecikirse bu durum hayati tehlikelere yol açabilir. Vaskülitler, türlerine bağlı olarak birçok komplikasyona sebep olabilirler: Organ hasarları: Bazı vaskülit türleri şiddetli olabilir ve hayati organlara zarar verebilir.

Vaskülit teşhisi nasıl konur?

Çünkü vaskülit tanısı nadir olarak doğrudan konulur.
  1. Kan Testleri. Tam kan sayımı ile kanda yüksek düzeyde C-reaktif protein olup olmadığı, yeterli sayıda kırmızı kan hücresi olup olmadığını söyleyebilir. ...
  2. İdrar Testleri. ...
  3. Görüntüleme Testleri. ...
  4. Anjiyografi. ...
  5. Biyopsi.

Beyin damar iltihabı nasıl geçer?

Ensefalit Tedavisi Eğer hafif bir beyin iltihabı geçiriyorsanız; yatak istirahati, bol sıvı, baş ağrısı ve ateş belirtileri hafifletmek adına anti-enflamatuar ilaçlar, antiviral ilaçlar ile tedavi yoluna gidilebilir. Hafif iltihaplar birkaç günde iyileşme gösterebilir.

Kılcal damar iltihabı nedir belirtileri?

Bu hastalık, çocuklarda yetişkinlere göre daha yaygındır. Ciltteki, eklemlerdeki, bağırsaklardaki ve böbreklerdeki kılcal damarların iltihaplanmasına neden olur. Belirtiler arasında karın ağrısı, idrarda kan, eklem ağrısı ve kalçada ya da alt bacaklarda kızarıklık yer alabilir.