Göbek deliği agrisi için hangi doktora gidilir?

İçindekiler:

  1. Göbek deliği agrisi için hangi doktora gidilir?
  2. Gobegim agriyor neden?
  3. Göbek bağı neden ağrır?
  4. Göbek deliğinden sıvı gelmesi ve kokması nasıl geçer?
  5. Göbek bağı neden iltihaplanır?

Göbek deliği agrisi için hangi doktora gidilir?

Göbek deliği iltihabı yaşayan kişiler genel cerrahi bölümündeki doktorlara gidebilirler. Göbek deliği iltihabına genel cerrahi bölümü bakar.

Gobegim agriyor neden?

Mide ve bağırsak bozuklukları, böbrek taşları, kadın ve erkek üreme organlarının hastalıkları, şeker hastalığı, böbrek üstü bezi hastalıkları, kadınlarda adet sancıları, bazı kan hastalıkları, kurşun ve morfin gibi maddelerin zehirlenmeleri ve zona gibi hastalıklar nedeni ile karın ağrısı oluşabiliyor.

Göbek bağı neden ağrır?

Göbek çevresinde oluşan ağrıların bazı nedenleri bulunuyor. Bu nedenlerden birisi de enfeksiyon hastalıklarıdır. Gün içerisinde tüketilen bazı gıdalardan dolayı ağrılar daha fazla şiddetlenebilir. Mide enfeksiyonları da göbek çevresinde ağrı oluşmasına neden olabiliyor.

Göbek deliğinden sıvı gelmesi ve kokması nasıl geçer?

Göbek deliğiniz üzerine ve iç kısmına düzenli bir şekilde süreceğiniz bakteri giderici antibiyotik içeren kremler sayesinde göbeğinizden çıkan pis kokulu enfeksiyonlu akıntıdan kurtulabilirsiniz.

Göbek bağı neden iltihaplanır?

Yenidoğan döneminde görülen göbek deliği iltihabının en başlıca sebebi göbek bağı bakımının kötü yapılması ve göbek bağı düştükten sonra hijyen kurallarına dikkat edilmemesidir. Bu dikkatsizlik sonucu bakteriler (genellikle S. aureus veya E. coli) göbek deliğinde enfeksiyon oluşmasına sebep olur.