Karadelikler kanıtlandı mı?

İçindekiler:

  1. Karadelikler kanıtlandı mı?
  2. Karadelik kuramı kimin?
  3. Kara delik nedir NASA?
  4. Kara delik Teori mi?

Karadelikler kanıtlandı mı?

Dünyaca ünlü fizikçi Stephen Hawking'in kara deliklerle ilgili teoremi, gözlemlerle kanıtlandı. Teorem, iki uzak kara deliğin birleşmesinden kaynaklanan uzay-zamandaki dalgalanmaları kullanan bilim insanları tarafından doğrulandı.

Karadelik kuramı kimin?

Stephen Hawking'e göre Kara delik çok geniş olmayabilir fakat eğer dönüyorsa mutlaka farklı bir evrene geçiş sağlıyordur. Fakat bir kere diğer evrene geçerseniz tekrardan bu evrene gelemezsiniz. Stephen Hawking'e göre Kara delikler resmedildikleri gibi kara değillerdir.

Kara delik nedir NASA?

Kara delik, astrofizikte, çekim alanı her türlü maddesel oluşumun ve ışınımın kendisinden kaçmasına izin vermeyecek derecede güçlü olan, kütlesi büyük bir kozmik cisimdir. Kara delik, uzayda belirli nicelikteki maddenin bir noktaya toplanması ile meydana gelen bir nesnedir de denilebilir.

Kara delik Teori mi?

Kara delik, uzayda belirli nicelikteki maddenin bir noktaya toplanması ile meydana gelen bir nesnedir de denilebilir. Bu tür nesneler ışık yaymadıklarından kara olarak nitelenirler. ... Kara delikler Einstein'ın genel görelilik kuramıyla tanımlanmışlardır.