Humus ne ile yapilir?

İçindekiler:

  1. Humus ne ile yapilir?
  2. Humus yemeği hangi ülkeye aittir?
  3. Humus tarifi nasıl oluyor?
  4. Humus en kolay nasıl yapılır?
  5. Humus yemeğinin yanına ne gider?
  6. Humus cıvık olursa ne yapılır?
  7. Humus nasıl ikram edilir?
  8. Humus nerenin başkenti?
  9. Paella yemeği hangi ülkeye aittir?
  10. Falafelin yanında ne yenir?

Humus ne ile yapilir?

Ortadoğu lezzeti humus, nohuttan yapılan mezelerin başında gelir. Humus, nohut ve tahine limon suyu, sarımsak, tuz, kimyon, kırmızı biber ve zeytinyağı eklenerek yapılır. Houmous ve Hummus olarak da yazılıp okunur. Hummus Arapça'da nohut anlamına gelmektedir.

Humus yemeği hangi ülkeye aittir?

Hummus Arapça'da nohut anlamına gelmektedir. Daha çok Arap ülkelerinde ve yine Orta Doğu'da, İsrail'de sıkça tüketilmekle birlikte Türkiye, Ermenistan , Kıbrıs ve Yunanistan gibi ülkelerde de geleneksel bir yemek olarak yapılıp tüketilir. Türkiye'de ise Hatay ve Mersin yöresinde yapılmaktadır.

Humus tarifi nasıl oluyor?

Humus Nasıl Yapılır?
  1. Nohutları bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün yıkayıp bir tencereye alın. ...
  2. Sarımsakları soyun. ...
  3. Limon suyu ve tahini ilave edip karıştırın. ...
  4. Humusu servis tabağına alın. ...
  5. Humusu, karides güveç veya maklube ile birlikte servis edebilirsiniz.

Humus en kolay nasıl yapılır?

Haşlanmış 2 su bardağı nohutu bir mutfak robotunun içine alın. Üzerine 2 diş sarımsağı, tahini, zeytinyağını, sıkılmış limon suyunu, şekeri, baharatlarını ve suyu ekleyip püre haline gelene dek robottan geçirin. Elde edilen humusu bir servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı ve kırmızı toz biber gezdirip servis edin.

Humus yemeğinin yanına ne gider?

Humus neyle yenir, yanına ne yapmalı diye soracak olursanız, doğrusu ben humusu her sofraya çok yakıştırıyorum. Yemek öncesi yanında kraker, doğranmış taze sebzelerle, sebze cipsleri ya da mısır cipsiyle birlikte tüketebileceğiniz gibi et, tavuk ve balık yemekleriyle birlikte de servis edilebilir.

Humus cıvık olursa ne yapılır?

Humusun kıvamı istediğinizden koyu olduysa su ile inceltebilir, gereğinden fazla sulu olduysa zeytinyağı ilavesiyle kalınlaştırabilirsiniz. Dilerseniz üzerine tereyağında kızartılmış pastırma hazırlayıp, birlikte servis edebilirsiniz.

Humus nasıl ikram edilir?

Pastırmalı da hazırlanabilen humus, toz kırmızı biberli kızgın yağla servis edilir. Kızarmış ekmek dilimleri üzerine sürülebildiği gibi bir atıştırmalık ya da dip sos olarak mısır cipsleri eşliğinde ikram edilebilir. Arzuya göre pancar turşusu ile renklenebilir, salatalık turşusu küpleriyle farklı bir tada ulaşabilir.

Humus nerenin başkenti?

Humus (il)
Humus حمص
İl
ÜlkeSuriye
BaşkentHumus
İlçe sayısı6
10 satır daha

Paella yemeği hangi ülkeye aittir?

Valencia'dan çıkıp dünyaya yayılan paella, İspanyol mutfağı dendiğinde aklımıza ilk gelen yemeklerden. Bu lezzetli pilav için İspanya'nın dünya yemek keyfine armağanı da diyebiliriz. Paellanın hiç değişmeyen temel malzemeleri pirinç ve safran.

Falafelin yanında ne yenir?

Aslında ara sıcak olan bu yiyecek dürüm ya da pita içinde yendiğinde rahatlıkla ana yemek yerine de geçebilir. Besleyici olduğu kadar hafif de olan falafelin servis sırasındaki eşlikçileri çoban salatası, patates püresi, taze soğan, sarımsaklı yoğurt ya da humus olabilir.