Antalya'nın hangi ilçesinin denizi güzel?

İçindekiler:

  1. Antalya'nın hangi ilçesinin denizi güzel?
  2. Antalyada hangi deniz var?
  3. Antalya Manavgat denizi nasıl?
  4. Antalya denize yakın mı?
  5. Antalya Kepez denize yakın mı?
  6. Antalya Manavgat'ta deniz var mı?
  7. Manavgat denizi dalgalı mı?

Antalya'nın hangi ilçesinin denizi güzel?

Antalya'nın En Güzel 5 Plajı;
  1. Kaputaş Plajı - Kaş Antalya Kaş İlçesi sınırları içinde Kaş Kalkan Karayolu üstünde bir Kaputaş Kanyonunun denize ulaştığı kıyıda yer alır. ...
  2. Phaselis Plajları - Kemer. ...
  3. Kleopatra Plajı - Alanya. ...
  4. Andrea Doria Koyu - Finike. ...
  5. Olimpos Plajı - Kumluca.

Antalyada hangi deniz var?

Tamamı Akdeniz Bölgesi'nin batısında yer alır ve Antalya Körfezi'yle Batı Torosların arasında kurulmuştur. Yüz ölçümü bakımından Türkiye'nin beşinci büyük ilidir. Güneyinde Akdeniz, batısında Muğla, kuzeyinde Burdur ve Isparta, kuzeydoğusunda Konya, doğusunda ise Karaman ve Mersin illeri vardır.

Antalya Manavgat denizi nasıl?

Genellikle ailelerin tercih ettiği plajın denizi oldukça sığdır. Çok geniş sahil şeridi incecik kumlar ile kaplıyken denizde ilerledikçe kumlar yerini kayalıklara bırakır. Suyu ne sıcak ne de soğuk olup ayrıca sıklıkla dalgalıdır.

Antalya denize yakın mı?

Antalya, 640 kilometrelik uzunluğa sahip sahil şeridiyle Türkiye'nin denize en fazla kıyısı olan kenti. Ancak girintili çıkıntılı koylarıyla kıyılar açısında bir çok ülkeden daha zengin olan Antalya'da halkın günübirlik denize girebileceği alanların sayısı neredeyse bir elin parmakları kadar kalmış durumda.

Antalya Kepez denize yakın mı?

Ayrıca Kepez ilçesi Konyaaltı plajına yakın olmasından dolayı konaklama için tercih edilmektedir.

Antalya Manavgat'ta deniz var mı?

Manavgat'ın en popüler plajlarından olan Side Halk Plajı, ilçe merkezine yaklaşık olarak 16 kilometre uzaklıktadır. Plaja ulaşımlar özel araçla veya Side minibüsleriyle yapılabilmektedir. ... Sahil şeridinin oldukça uzun olduğu plajın denizi ilk 7-8 metreye kadar sığdır.

Manavgat denizi dalgalı mı?

Manavgat'ın iyi korunan halk plajlarından birisidir. İnce kumlu plajı ve sığ denizi çocuklu ailelerin sıklıkla tercih etmesine olanak sağlamıştır. ... Nadiren dalgalı denize sahiptir. Plaj çevresine soyunma kabini, WC ve duş olanakları vardır.