Kabak tatlısı için nasıl kireç kullanılır?

İçindekiler:

  1. Kabak tatlısı için nasıl kireç kullanılır?
  2. Sönmüş kireçle kabak tatlısı olur mu?
  3. Çıtır kabak tatlısı hangi yörenin?
  4. Sönmüş kireçle reçel yapılır mi?
  5. Hangi kabaktan reçel yapılır?

Kabak tatlısı için nasıl kireç kullanılır?

Sönmemiş kireci büyük bir kabın içine alın. Üzerine 2.5 litre su ekleyip 1 gece bu şekilde bekletin. Bal kabağını uzun ince parçalar şeklinde doğrayın. Kireçli suyun üzerinde çok ince bir tabaka şeklinde duran kireç kaymağını suyuyla birlikte (suyu bulandırmamaya dikkat edin) alarak başka bir kaba aktarın.

Sönmüş kireçle kabak tatlısı olur mu?

Adana, Mersin, Antakya civarından bu kabağı bulmak mümkün. Ancak aynı yöntem ile balkabağını da pişirebilirsiniz elbette. Bir de sönmüş, sönmemiş kireç konusu var. Bildiğimiz nalburdan alınan sönmüş toz kireç kullandım malzeme olarak.

Çıtır kabak tatlısı hangi yörenin?

Aydın yöresine ait küçük, tatlı bir sırdan yola çıkarak tamamen doğal yöntemlerle haz ... Ürün Özellikleri Kestane kabağının kireç sütünde bekletilip çıtır çıtır bir tat haline dönüştüğü bu lezzet, tadan herkese mutluluk ve keyif verecek.

Sönmüş kireçle reçel yapılır mi?

Kireç nasıl yapılır? Sönmemiş taş kireç ve su birleştirildikten birkaç saat sonunda kireç tabana çöker. Kireç tortusunun üstünde kalan berrak su reçel ve tatlılar için kullanılacak hale gelir.

Hangi kabaktan reçel yapılır?

Bal kabağının belki de en güzel hallerinden biri bu tarif. Kirecin etkisiyle pişen bal kabakları çıtır çıtır bir lezzete kavuşuyor. Ağır ağır piştikçe kıvamı yoğunlaşıyor ve lezzeti de güzelleşiyor. Bu sayede daha uzun süre dayanıyor ve yemelere de doyum olmuyor.