Anoreksiya teşhisi nasıl konur?

İçindekiler:

  1. Anoreksiya teşhisi nasıl konur?
  2. Anoreksiya başlangıcı nedir?
  3. Anoreksiya ve bulimia ne demek?
  4. Anoreksiya nervoza ve bulimia nervoza nasıl ayırt edilir?
  5. Aşırı zayıflık öldürür mü?
  6. Neden kilo alamıyorum hangi doktora gitmeliyim?

Anoreksiya teşhisi nasıl konur?

Anoreksiya hastalığı tanısı nasıl konur?...DSM-IV kriterlerine göre AN tanısı beş kritere göre konmaktadır:
  1. Vücut ağırlığını yaşa ve boya göre normal sınırlarda tutmayı reddetme.
  2. Zayıf olunmasına karşın, kilo alma ve şişmanlamaktan aşırı korkma,
  3. Ağırlığın düşük olmasına karşın, hastanın şişman olduğunu düşünmesi,
Daha fazla öğe...

Anoreksiya başlangıcı nedir?

Herhangi bir hastalık belirtisi olmamasına rağmen ciddi oranda kilo kaybı, sürekli tartılmak, bol kıyafetler giyerek zayıflığını saklama, asla yeterince ince olduğuna inanmamak ve kilosu hakkında sürekli endişeye sahip olmak anoreksiya nervozanın belirtileri arasındadır.

Anoreksiya ve bulimia ne demek?

Bu neden "Anoreksiya Nervoza ve Bulimia Nervoza nedir?" diye sıkça merak edilir. Anoreksiya, düzensiz yemek yeme ve besin tüketiminin azaltılması ile karakterize edilebilir. Buna karşın Blumia ise aşırı yemek yeme ancak sonrasında yiyecekleri vücuttan çıkarmaya çalışmadır.

Anoreksiya nervoza ve bulimia nervoza nasıl ayırt edilir?

Anoreksiya nevroza kilo almaktan korkma, zayıf olmak için farklı yöntemler deneme, yemek yememe semptomlarıyla ortaya çıkar. Bulimia nevroza ise atak sırasında çok fazla yeme, yeme işlemini çok hızlı yapma, kilo almamak için yediklerini kusma ya da farklı yollar deneme şeklinde ortaya çıkar.

Aşırı zayıflık öldürür mü?

Bu genin sadece resmin bir parçası olduğunu belirten Loos, sadece Amerikada yılda 34000 kişinin aşırı zayıflığa bağlı sorunlardan ötürü öldüğünü vurguladı. Yılda aşırı kilo almaya bağlı 112.000 kişi hayatını kaybederken, aşırı zayıflığa bağlı ölüm oranlarının da yüksek olması tehlike sınırlarını zorlamaya başladı.

Neden kilo alamıyorum hangi doktora gitmeliyim?

Zayıf olanlar ve sağlıklı bir şekilde kilo almak isteyenler, gerekli tetkiklerin yapılabilmesi için dahiliye hekimine başvurmalıdır. Sağlıklı bir şekilde beslenmeyi yaşam tarzı haline getirmek isteyenler, diyetisyene gitmelidir. Kilo alamama sorunun psikolojik olması durumunda, psikolog ile görüşülmesinde fayda vardır.