Milli Gemi Projesi ne zaman başladı?

İçindekiler:

  1. Milli Gemi Projesi ne zaman başladı?
  2. Milgem Projesini kim yapıyor?
  3. Turkiyenin kac tane sondaj gemisi var?
  4. Pakistan Milgem Korvet Projesi Nedir?

Milli Gemi Projesi ne zaman başladı?

2005 yılında İstanbul Tersane Komutanlığı, MİLGEM projesinin ilk gemisi TCG Heybeliada'nın yapım çalışmalarına başladı. 2014 yılında, Türk savunma teknolojisi ve mühendislik şirketi STM, kalan Ada sınıfı gemilerin inşası için alt yüklenici olarak seçilmiştir.

Milgem Projesini kim yapıyor?

MiLGEM Projesi, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Savunma Sanayii Başkanlığı iş birliğiyle yürütülmektedir. Projenin amacı, tasarımında stealth teknolojisi prensiplerinin kullanıldığı, denizaltı savunma harbi ve açık deniz devriye görevlerini icra edebilen yerli Türk savaş gemisi geliştirmektir.

Turkiyenin kac tane sondaj gemisi var?

Türkiye, enerji piyasasındaki gücünü arttırmak ve enerji bağımsızlığı yolunda hızla ilerlemek için 3 sondaj gemisi ve 2 sismik araştırma gemisiyle Doğu Akdeniz başta olmak üzere denizlerde Türk bayrağını dalgalandırmaya devam ediyor.

Pakistan Milgem Korvet Projesi Nedir?

Milli Gemi (MİLGEM) Projesi, ASFAT ana yükleniciliğinde Pakistan Donanması için dört adet MİLGEM ADA Sınıfı Korvet üretilmesini kapsamaktadır. Korvetlerin iki adetinin üretimi İstanbul Tersanesi Komutanlığı'nda, diğer iki adetinin üretimi ise Pakistan'ın Karaçi Tersanesi'nde gerçekleştirilecektir.