Iç bacak neden oluşur?

İçindekiler:

  1. Iç bacak neden oluşur?
  2. Bacak germe ameliyatı nasıl yapılır?
  3. Bacak germe ameliyatı ne kadar sürede iyileşir?
  4. Bacak germe ameliyatı iz kalır mı?

Iç bacak neden oluşur?

Karbonhidrat ağırlıklı beslenmek, yağlı ve ağır beslenmek yağlanmaya neden olan sebeplerden bir tanesidir. Özellikle alkol tüketimi, yağların bacak bölgesinde birikmesine sebep olmaktadır. Yağların artması ve bu yağların bu bölgede birikmesi, selülitlerin bacaklara yerleşmesine sebep olmaktadır.

Bacak germe ameliyatı nasıl yapılır?

Bacak germe operasyonunda kasık çizgisi üzerinden bacak iç yüzüne doğru fazlalık olan bir miktar deri çıkarılır, bacak iç yüzünün derisi yukarıya doğru gerdirilerek kasık çizgisi üzerinde tekrar dikilir. Böylece hem fazlalık olan yağlar çıkarılmış olur, hem de derinin gerginliği sağlanmış olur.

Bacak germe ameliyatı ne kadar sürede iyileşir?

İyileşme Süreci Hastalarda 1-3 hafta değişen sürelerde bantlama ile dikişler desteklenir. Yaklaşık 6-7 gün sonra okula ya da işe dönebilirsiniz. Bacak iç kısmında ve popoya uzanan bölgede dikişler bazen geç iyileşir. Korse kullanımı mutlak gereklidir.

Bacak germe ameliyatı iz kalır mı?

Bacak germe ameliyatı yaptıranlar için en merak edilen sorulardan biri de bacak germe ameliyatı izi kalır mı sorusudur. Evet; bu ameliyat iz bırakan bir ameliyattır. İzler kasık bölgesi içinden başlayıp, üst bacağın içinden dize doğru devam eder. Bu kesi yapılan kısımlar özellikle az görünen bölümlerdir.