Lazer sivilce geçirir mi?

İçindekiler:

  1. Lazer sivilce geçirir mi?
  2. Akne lazer tedavisi nedir?
  3. Sivilce lazer tedavisi ne kadar sürer?
  4. Yüzdeki delikler nasıl kapanır tedavi?
  5. Fraksiyonel lazer tedavisi nasıl yapılır?
  6. Akneli cilde lazer epilasyon yapılır mı?
  7. Sivilce lekeleri için hangi tedavi?

Lazer sivilce geçirir mi?

Lazer ışığı ciltteki kollajenin ısınmasını sağlayarak, kollajen bantlarını kısaltmaktadır. Böylece cildi gererek sivilce (akne) izlerini azalttıkları düşünülmektedir.

Akne lazer tedavisi nedir?

Lazer ile akne tedavisi, akneler ve akneli cilt üzerinde uygulanır. Lazerin ısı enerjisi ile akneler kurutulur, akne oluşumuna zemin hazırlayan cilt yağlanması kontrol altına alınır, gözenekler sıkılaştırılır ve sivilceler önlenir.

Sivilce lazer tedavisi ne kadar sürer?

Bu işlem, akne ve sivilcelerin durumuna göre 5 – 8 seans sürmektedir. İşlem süresi 20 dakika zaman alır. İşlemden sonra doktorun tavsiyelerine uyulmalı ve zararlı etki yaratacak etkilere dikkat edilmeli.

Yüzdeki delikler nasıl kapanır tedavi?

  1. 1 çay kaşığı kil, 1 tatlı kaşığı mısır unu ve bir miktar su ile maskenin macun kıvamını almasını sağlayın.
  2. Özellikle yüzünüzdeki deliklerin üzerine sürün ve kuruduktan sonra nazikçe ovalayarak ılık su ile yüzünüzü temizleyin.
  3. Haftada 2 defa uygulayarak yüzünüzdeki deliklerin sıkılaşmasını sağlayabilirsiniz.
BE

Fraksiyonel lazer tedavisi nasıl yapılır?

Fraksiyonel CO2 lazer uygulaması nasıl yapılır? Uygulama öncesi cilt temizliği yapılır ve lokal anestezik krem uygulanır. Lazer işlemi tüm yüz için ortalama 10-15 dakika sürer. Karbondioksit (CO2) lazerin fraksiyonel fonksiyonu süzgeç gibi çalışır.

Akneli cilde lazer epilasyon yapılır mı?

Lazer epilasyon yapılacak bölgede akne, sivilce, yanık veya güneş yanığı, tahriş gibi cilt sorunları bulunanlar epilasyon işlemi yaptırmamaları gerekmektedir. Aksi halde bölgenin daha çok tahriş olması ve sivilcelerin artmasına neden olur.

Sivilce lekeleri için hangi tedavi?

Sivilce (akne ) lekesi tedavisinde, yüzeysel kimyasal peelingler tercih edilir. Kimyasal peeling ile tedavi yapılırken yanı sıra leke giderici maddelerin kullanılmaları gereklidir. Kimyasal peelingle leke tedavisinde çok dikkatli olunmalıdır. Kimyasal peeling tahriş reaksiyonuyla bazen lekelerde şiddetlenme yapabilir.