Nasıl Kesilir tırnak kesimi?

İçindekiler:

  1. Nasıl Kesilir tırnak kesimi?
  2. Oval tırnak kesimi nasıl yapılır?
  3. El ve ayak tırnaklarını keserken nelere dikkat etmeliyiz?
  4. Ayak tırnak nasıl kesilir dinimiz islam?
  5. Tırnak ne günler kesilir?
  6. Tırnaklara nasıl bakılmalı?

Nasıl Kesilir tırnak kesimi?

- Öncelikle tırnak makası ile sağ elin işaret parmağındaki tırnak kesimi yapılır. - Daha sonra yüzük parmağına geçilir ve tırnak kesilir. - Hemen arkasından ise orta parmak ele alınır ve aynı şekilde tırnak kesimi yapılır. - Küçük parmaktaki tırnak kesimi ile beraber bu işlem tamamlanır.

Oval tırnak kesimi nasıl yapılır?

Oval: Geleneksel törpü modelleri arasında olan oval, tırnaklarınızın daha uzun görünmesini sağlayabilir. Bu şekli elde etmek için tırnaklarınızın kenarlarını yuvarlak şekilde törpüleyin. Törpünüzü ileri geri hareket ettirmek yerine tek yönde hareket ettirdiğinizden emin olun.

El ve ayak tırnaklarını keserken nelere dikkat etmeliyiz?

Yumuşak tırnakların düz biçimde kesilmesi, derinden kesilmemeye özen gösterilmesi, doğru temiz tırnak makasları ile ideal sıkıntısız tırnak kesimini tamamlayabilirsiniz. Her durumda tırnak için banyo mümkün olmadığında ılık ve sabunlu su ile ayağınızı yıkadıktan sonra tırnaklarınızı kesmeniz önerilir.

Ayak tırnak nasıl kesilir dinimiz islam?

VI, sh: 405) buyurmuştur. Ayak tırnaklarında sağ ayakta serçe parmaktan sol ayağın baş parmağına geçip sırayla en son küçük parmağa gidilebilir. Tırnaklar parmağa zarar vermeyecek ölçüde dipten kesilmelidir.

Tırnak ne günler kesilir?

Tırnak kesmek için belli bir günü beklemek gerekmez, uzadığı zaman kesilebilir. (40 günü geçirmek mekruh olarak görülür) Sünnet davranışlardan birisi de tırnakları cuma günü kesmektir.

Tırnaklara nasıl bakılmalı?

Tırnakların düzenli olarak temizliğini sağlamalıyız. Ellerimizi bol bol yıkamalı ve özelikle uzun tırnaklara sahipsek mutlaka iç kısımlarını suda bekleterek temizlemeliyiz. Sık sık sürülen ojeler tırnakta sararmalara neden olabilir. Tırnakların hava almasını sağlamalı yani ojeleri tırnaktan 2-3 günde bir çıkarmalıyız.