Hamilelikte suyun geldiği nasıl anlaşılır?

İçindekiler:

  1. Hamilelikte suyun geldiği nasıl anlaşılır?
  2. Su geldikten sonra sezeryan olur mu?
  3. Doğum suyu gelirse ne olur?
  4. Doğum suyu ne renktir?
  5. Gebelikte akıntı rengi nasıl olur?

Hamilelikte suyun geldiği nasıl anlaşılır?

Rahim üstünde zar yırtıldığında sıvı daha az ve yavaş gelecektir. Ancak bazı durumlarda anne adayı bunun vajinal akıntı olduğunu düşünerek suyunun geldiğini anlamayabilir. Suyun gelmesi ile birlikte artan kasılma ve sancılar doğuma az kaldığının habercisidir.

Su geldikten sonra sezeryan olur mu?

Doğumun başladığını gösteren (ilk kasılmalar, suyun gelmesi, nişanın gelmesi gibi) işaretler görüldükten sonra sezaryen ile doğum yapmak tercih edilebilir.

Doğum suyu gelirse ne olur?

Suyunuzun geldiğini düşünüyorsanız, ancak beklenen doğum tarihiniz henüz gelmediyse, sancınız olsun ya da olmasın, hemen hastanenizi ya da doktorunuzu aramalısınız. Çünkü böyle bir durumda bebeğiniz prematüre olarak kabul edilir ve acil müdahale gerektiren komplikasyonlar görülme ihtimali de olabilir demektir.

Doğum suyu ne renktir?

Akıntı ne kadar yoğun olursa olsun asla bacağa su dökülmüş gibi hissettirmez. Amniyon sıvısının gelmesi ile sonuçlanan suyun gelmesi durumunda ise aynı normal su gibi berrak ve akışkandır. Eğer bebek kakasını yapmışsa koyu kahve ya da yeşil renkleri de gözlemlenebilir.

Gebelikte akıntı rengi nasıl olur?

Gebelikte genellikle vajinal akıntının rengi beyaz, sarı ya da koyu renkli olur. Fakat hamileliğin neredeyse her anında annede şeffaf ve renksiz bir akıntı olur. Daha sonrasında bu akıntı beyaz renge döner. Gebelikte beyaz akıntı giderek koyulaşabilir.