TEMA vakfının görevi nedir?

İçindekiler:

  1. TEMA vakfının görevi nedir?
  2. TEMA Vakfını kim veya kimler tarafından kurulmuştur?
  3. TEMA kart ne işe yarar?
  4. TEMA Vakfı ne demek?
  5. Tema ne gibi faaliyetler yapar?
  6. TEMA kulubu ne demek?
  7. TEMA Vakfını desteklemek için neler yapmalıyız?
  8. TEMA Vakfı'nın başında kim var?
  9. Tema nin basinda kim var?
  10. Iş Bankası Maximum TEMA Kart nedir?
  11. Tema logosu neyi ifade eder?
  12. TEMA Vakfı özellikleri nelerdir?
  13. Tema insan yaşamını hangi alanlarda etkiler?
  14. Tema eğitimi nedir?
  15. TEMA Vakfı doğayı korumak için neler yapar?
  16. Tema Doğayı korumak için ne yapar?

TEMA vakfının görevi nedir?

Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı ya da kısaca TEMA, tarihinde İstanbul'da kurulmuş olan çevreci bir vakıftır. Erozyon ile mücadele, ağaçlandırma ve doğal varlıkların korunması temel amaçlarındandır.

TEMA Vakfını kim veya kimler tarafından kurulmuştur?

Meyer, Hayrettin Karaca'dan "Şimdiye kadar hiç böylesine kişisel çıkar gütmeden, kendini insanlığın yararına çalışmaya adamış birine rastlamadım" diye bahsetmektedir. Toprak Dede Hayrettin Karaca ve Yaprak Dede A. Nihat Gökyiğit, yılında TEMA Vakfı'nı birlikte kurdular.

TEMA kart ne işe yarar?

Doğasever “Maximum Tema Kart”: Alışverişin En Doğal Hali! Maximum TEMA Kart, yaptığınız her alışverişle TEMA Vakfı'nın topraklarımızın korunması için verdiği mücadeleye katkıda bulunmanızı sağlıyor. Ayrıca alışverişlerinizde Maximum Dünyası'nın tüm kampanyalarından ve ayrıcalıklarından faydalandırıyor.

TEMA Vakfı ne demek?

TEMA, Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı

Tema ne gibi faaliyetler yapar?

TEMA Vakfı, erozyonla mücadele etme, toprağımızı koruma ve sürdürülebilir yaşam amacıyla çalışmaktadır. Türkiye'nin doğasını koruma hedefiyle, ülke çapında eğitim, ağaçlandırma, kırsal kalkınma ve savunuculuk çalışmaları yürütmektedir. Şu anda TEMA adına açabileceğin 1 kampanya bulunmaktadır.

TEMA kulubu ne demek?

Üniversite öğrencilerinden oluşan gönüllü örgütlenmemizdir. Gençlerin; yaşadıkları çevrenin sorunlarına duyarlı ve ekolojik bakış açısına sahip bireyler olmalarına katkı sağlamayı amaçlar.

TEMA Vakfını desteklemek için neler yapmalıyız?

Desteklemek için Kampanyaya 3464'e TEMA yazıp SMS göndererek 8 TL katkıda bulunabilir ya da TR 00 31 banka hesabına dilediğiniz miktarda bağış yaparak destek verebilirsiniz. Kampanya ve eğitimler hakkında www.tema.org.tr adresinden ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

TEMA Vakfı'nın başında kim var?

A. Nihat Gökyiğit (Yaprak Dedemiz)

Tema nin basinda kim var?

Deniz Ataç Deniz Ataç, 1980 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun olduktan sonra Boğaziçi Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi'nde tezsiz yüksek lisans ve doktora çalışmaları yapmıştır.

Iş Bankası Maximum TEMA Kart nedir?

Maximum TEMA Kart, sizler gibi duyarlı kişilerin TEMA Vakfı'nı destekleyerek yaşama sahip çıkmalarına hizmet eden doğa dostu bir kredi kartıdır.

Tema logosu neyi ifade eder?

TEMA Vakfı logosunun tasarımı için 1994 yılında bir yarışma açılır. Yarışmaya katılanlar arasında en çok beğenilen, grafik sanatçısı Sadık Karamustafa tarafından tasarlanan logo olur. Logodaki “E” harfi hem şekil hem de renk itibarıyla erozyonu temsil eder.

TEMA Vakfı özellikleri nelerdir?

Sürdürülebilir yaşam ilkesiyle başta topraklarımız olmak üzere tüm doğal varlıkların korunması için bilim temelli çalışan, topraktan gelen toplumsal barışa inanan, halkla bütünleşen, ülkenin ve dünyanın geleceğinde söz sahibi olan, gönüllü, bilinçli, öncü, uluslararası ve muteber bir Sivil Toplum Kuruluşu olmaktır.

Tema insan yaşamını hangi alanlarda etkiler?

Cevap: Temanın çalışmaları olmasa veya azalsa birçok mikroorganizma, mantar, bitki ve hayvan türü yok olacaktır. Bu mikro çeşitliliğin azalması ekosistem döngüsüne zarar verecek ve biz insanların temiz suya ulaşmasına dahi olumsuz etki yapacaktır.

Tema eğitimi nedir?

Yavru TEMA Eğitim Programı ilkokul çağındaki çocukların doğada daha çok zaman geçirmelerini, gözlem yapmalarını, merak duygusuyla doğayı keşfetmelerini sağlamak ve ekolojik okuryazarlık becerilerini güçlendirmek amacı ile tasarlanmıştır.

TEMA Vakfı doğayı korumak için neler yapar?

TEMA Vakfı öncelikle ülkemizin toprak varlığı ve arazi kaynağının korunmasına dikkat çekmektedir. Tarımsal üretimin sürdürülebilirliği ve gıda güvencesinin ön koşulu toprağın korunması ve veriminin artırılmasıdır.

Tema Doğayı korumak için ne yapar?

TEMA Vakfı öncelikle ülkemizin toprak varlığı ve arazi kaynağının korunmasına dikkat çekmektedir. Tarımsal üretimin sürdürülebilirliği ve gıda güvencesinin ön koşulu toprağın korunması ve veriminin artırılmasıdır.