Pilavın beyaz olması için ne yapmalı?

İçindekiler:

  1. Pilavın beyaz olması için ne yapmalı?
  2. Pilav ne zaman karıştırılır?
  3. Pirinç pilavı nasıl parlak olur?
  4. Pilavın lapa olmaması için ne yapmalıyım?
  5. Kurumuş pilav nasıl yumuşatılır?
  6. Pirinç ne kadar kavrulur?
  7. Pilav kaç dakika kavrulur?

Pilavın beyaz olması için ne yapmalı?

Pilavınızda pirinç tanelerinin daha beyaz olması için içine birkaç damla limon suyu ekleyin. Bu işlem tereyağının pirince vereceği hafif sarı rengi yok edecek ve pilavınıza parlaklık katacaktır. Ancak limon suyunu abartırsanız pilavınız ekşi olur, buna dikkat edin.

Pilav ne zaman karıştırılır?

Pilavın altını kapattıktan sonra spatula yardımıyla çok hafif karıştırmak gerekir ve daha sonra demlenmeye bırakılır. Bunun sebebi, tenceredeki pilavın nem dengesini ve tane tane olmasını sağlamaktır.

Pirinç pilavı nasıl parlak olur?

Pilavı pişirirken ekleyeceğiniz suya birkaç damla limon sıkarsanız, pilavın renginin daha parlak ve beyaz olmasını sağlarsınız.

Pilavın lapa olmaması için ne yapmalıyım?

Pilav lapa olmasın diye yapabileceğiniz bir diğer şey de pirinçleri pilav yapmaya başlamadan önce yarım saat sıcak suda bekletmektir. Ardından pirinçleri bir süzgece alıp akan suyun altında iyice yıkamalısınız. Böylece kalan nişastası da akacak ve pilavınız tel tel olacak.

Kurumuş pilav nasıl yumuşatılır?

Kalan pilavın yeni gibi lezzeti değişmeden ısıtmanın yolu Bu aşamada, bir çay bardağından biraz az kaynar suyu, tencereye koyunuz. Pilavınız az ise, su miktarını azaltabilirsiniz. Suyu ekledikten sonra, karıştırmadan, kapağını kapatınız. Birkaç dakika sonra, kapağı açarak, hafifçe karıştırınız.

Pirinç ne kadar kavrulur?

Pirinç pilavı yapılışı: Aşağı yukarı 5 dakika kadar pirinçleri kavurun. Bu işlemi yaparken pirincin dibinin tutmaması için pirinç pilavını sık sık karıştırmanız gerekiyor. Ardından 3 su bardağı soğuk suyu ve tavuk suyunu ya da bulyonu ekleyip karıştırın. İsteğe göre de 2 ya da 3 çay kaşığı tuz ekleyin.

Pilav kaç dakika kavrulur?

Tuz eklenir. - Pirinç güzelce kavrulduktan sonra da üzerine yeterli miktarda su eklenir ve kapağı kapatılır. - Pilav, 10-15 dakika içerisinde suyunu çeker ve altını kapatabilirsiniz. - Ocağı kapattıktan sonra pilavı hemen tüketmemeniz ve 15-20 dakika arasında bir süre dinlendirmeniz önerilmektedir.