Medula sistemleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Medula sistemleri nelerdir?
  2. Eczane Provizyon Sistemi Nedir?
  3. Elektronik reçete sistemi nedir?
  4. MEDULA sistemi ne?
  5. Gözlük reçete nasıl öğrenirim?
  6. Alcool Salicylique nasıl hazırlanır?
  7. Majistral ilaçlarda kullanılan etiketler nelerdir?

Medula sistemleri nelerdir?

Medula, Sağlık Bakanlığı tarafından daha kolay ilaç alınması amacıyla oluşturulan bir programdır. Merkezi sistemli bir program olan Medula; hastanelerin, doktorların, eczanelerin, optisyenlerin, teşhislerin, tanıların ve bunun gibi pek çok şeyin internet üzerinden kaydedildiği ve takip edildiği bir sistemdir.

Eczane Provizyon Sistemi Nedir?

Peki Nedir bu Medula Provizyon Sistemi! MEDULA adı verilen online sistem kısaca "reçete onay sistemi / reçete provizyon sistemi" şeklinde tanımlanıyor. - SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) ile sözleşmesi olan eczanelerin sigortalı / hak sahiplerine ait reçeteleri faturalandırması.

Elektronik reçete sistemi nedir?

CEVAP 1) Sağlık hizmet sunucularının sistemleri üzerinde, hekimler tarafından, Kurumun duyurduğu ve tanımladığı şekilde oluşturulup MEDULA sistemine elektronik ortamda kaydedilerek elektronik reçete numarası verilmiş olan reçeteler e-reçete (elektronik reçete) olarak tanımlanmaktadır.

MEDULA sistemi ne?

Medula, GSS ile sağlık tesisleri arasında, sağlık tesislerinin iç süreçlerine müdahale etmeksizin fatura bilgisini elektronik olarak toplamak, hizmetlerin ödemesini gerçekleştirmek için oluşturulmuş bütünleşik sistemdir.

Gözlük reçete nasıl öğrenirim?

Şifreyi temin ettikten sonra (https://www.turkiye.gov.tr/sgk-optik-cihaz-sorgula) linline tıklayın. Açılan ekranda bulunan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” butonuna tıklayıp, TC kimlik numaranızı ve şifrenizi girin. Ardından direk sorgulama bilgi ekranına erişirsiniz.

Alcool Salicylique nasıl hazırlanır?

Formülün Hazırlanması: Salisilik asit içinde cam baget bulunan darası alınmış bir beherglasta 2-propanol ve propilen glikol karışımı içinde karıştırılarak çözündürülür. Çözündürme sırasında ısı uygulanmaz. Daha sonra bu çözeltiye distile su ilave edilir.

Majistral ilaçlarda kullanılan etiketler nelerdir?

Günümüzde pek çok ilacın müstahzar formları eczanelerde bulunduklarından giderek yapımı azalmıştır. Majistral ilaçların haricen kullanılanları kırmızı, dahilen kullanılanları beyaz etiketle etiketlenir.