RDW kan değeri kaç olmalı?

İçindekiler:

  1. RDW kan değeri kaç olmalı?
  2. RDW düşüklüğü neden olur?
  3. Pdw normal değeri kaç olmalı?
  4. Tahlil sonuçlarında Pdw ne demek?

RDW kan değeri kaç olmalı?

Genel olarak kabul edilen RDW normal değerleri; Kadınlarda; % 11.8 - 15,5, erkeklerde; :,6 - 15,6 değer aralıklarıdır. Bu değer aralıkları yüzde katsayısını veren RDW-CV testinin referans değerleridir. Standart sapma olan RDW-SD testinin referans değerleri 29-46 fL'dir.

RDW düşüklüğü neden olur?

RDW değerinin yüzde 10,2 den daha düşük olduğu duruma RDW düşüklüğü denilir. RDW düşüklüğünün de yine ne yaygın olarak görülen nedeni anemidir. Alyuvar hücrelerinin yetersiz kalması halinde makrositer anemi gelişir ve kan testine RDW düşüklüğü olarak yansır.

Pdw normal değeri kaç olmalı?

Kemik iliği bozukluğu şüphesi varsa ve genel tarama yapılıyorsa PDW testleri yapılabilir. PDW değerinin referans değerleri, normal olan seviyelerini gösterir. Optik sistemine göre PDW normal değeri %44 ile 56 aralığında olmalıdır. Empedans açıklığına göre 9.0 ile 14.0 fl aralığında olmalıdır.

Tahlil sonuçlarında Pdw ne demek?

PDW trombositlerin kanda olan dağılımını ölçmek için ve trombositlerin çalışıp çalışmadığını tespit edebilmeye yarayan kan değerleridir. PDW'nin açılımı Trombosit Dağılım Genişliği olarak bilinir. Eğer çıkan değerler normalin altında ya da üstünde olursa bazı rahatsızlıkların göstergesi olabilir.