Istediğin plakayı almak ne kadar?

İçindekiler:

  1. Istediğin plakayı almak ne kadar?
  2. Özel plaka nasıl alınıyor?
  3. Özel isim plaka vergisi ne kadar?
  4. Plaka alınır mı?
  5. BJK plaka ne kadar?

Istediğin plakayı almak ne kadar?

Şahsi olarak özel plaka almak istiyorsanız da kimlik belgesi yeterlidir. Şahsınız için alacağınız özel plaka için vermeniz gereken özel plaka vergisi de yine şirketlerde olduğu gibi 5 ile 15 bin TL arasında değişmektedir. Bazı plakalar için 250 bin TL'ye kadar istenen rakamlar olabiliyor.

Özel plaka nasıl alınıyor?

Ancak notere girmeden önce eski plakanızı sökün. Notere işlem sırasında eski plakalarınızı verin. Satış işlemi sonrasında noterden aldığınız belgelerle, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'na giderek işlemi tamamlayın. Plakanızı burada bastırarak ortalama 1 saat gibi kısa bir süre içerisinde teslim alabilirsiniz.

Özel isim plaka vergisi ne kadar?

Özel plaka alındığında yılda iki kez olacak şekilde vergisinin ödenmesi gerekir. Vergi miktarı şirketler için 5 bin TL ile 15 TL arasında olabilir. Özel plaka başvurusu yaparken istenen bağış tutarı ödenmelidir. Bağış için sabit bir miktar olmamakla birlikte istenilen plakaya göre bu tutar değişebilir.

Plaka alınır mı?

Trafik tescil şubesine giderek eski plaka ve nüfus cüzdanı verilir. Araç ve plaka için gerekli dosyalar açıldıktan sonra ruhsata bilgiler işlenir ve ruhsat ile Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'na gidip plakanızı alabilirsiniz.

BJK plaka ne kadar?

İstanbul'da sadece 99 adet bulunan 34 BJK serisinden otomobil plakaları büyük prim yaptı. Altından yapılsa 2.8 milyara mal olacak plakanın BJK olanına taraftarlar 10 milyar lira ödüyor. Üstelik İstanbul'da BJK serisi yeni plaka çıkarılması da planlanmıyor.