I Were olur mu?

İçindekiler:

  1. I Were olur mu?
  2. I Were nasıl kullanılır?
  3. Ingilizcede gelecek zaman nasıl yapılır?
  4. Will e hangi ek gelir?

I Were olur mu?

Was Were Farkı Was – were farkı tamamen cümlenin öznesinden kaynaklanır. Eğer cümlenin öznesi tekil kişiler ise özneden sonra ''was'' yardımcı fiili kullanılır. ... Eğer cümlenin öznesi çoğul kişiler ise özneden sonra ''were'' yardımcı fiili kullanılır. Was'ın birlikte kullanıldığı zamirler I, he, she ve it'dir.

I Were nasıl kullanılır?

Genellikle “was” tekil özneler için, “were” ise çoğul özneler için kullanılmaktadır. Yani I, he, she, it ile kullanılanwas”, you, we, they ile kullanılan da “were” yardımcı fiilidir.

Ingilizcede gelecek zaman nasıl yapılır?

Gelecek zaman cümlelerine özgü sıklıkla kullanılan zaman zarfları da bulunmaktadır. “Will/shall” yapısı, yakın gelecekten bahsederken, gelecekle ilgili tahmin yürütürken, gelecekte kesinlik kazanmamış olayları ifade ederken kullanılır. Olumlu ve olumsuz cümleler “will/shall” yapısıyla kurulabilir.

Will e hangi ek gelir?

Will” basit gelecek zamanda kullanılan yardımcı fiildir ve Türkçe'de gelecek zaman eki olan “-ecek, -acak” anlamını verir. “Will” yardımcı fiilinden sonra öznemiz ne olursa olsun fiilin 1. Hali (yalın hali) kullanılır; yani “will” özneye göre çekimlenmez.