Branş değişikliği nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Branş değişikliği nasıl yapılır?
  2. 2020 Alan Değişikliğine Kimler başvurabilir?
  3. 2020 alan degisikligi ne zaman?
  4. Öğretmen Alan Değişikliğine Kimler başvurabilir?
  5. 11 sınıfta alan değişikliği yapılabilir mi?
  6. Lisede her sene sınıf değişir mi?
  7. 2 yıllık okul bitiren memur kaç derece alır?
  8. 2 Lisans Diploması maaşa ne kadar etki eder?

Branş değişikliği nasıl yapılır?

Öğretmen alan değişikliği başvuruları ise "mebbis.meb.gov.tr" veya "personel.meb.gov.tr" adreslerindeki "Elektronik Ön Başvuru Formu" aracılığıyla yapılabilecek. Lisans mezuniyetine bağlı olarak başvuruda bulunacaklar değiştirmek istedikleri alana ilişkin mezuniyet bilgilerini MEBBİS'e işletecek.

2020 Alan Değişikliğine Kimler başvurabilir?

Bakanlıkça uygun görülmesi hâlinde; öğrenimine uygun alanı dışında bir başka alana atanan öğretmenler, öğrenimleri birden fazla alana atanmaya kaynak olan öğretmenler ile başka bir alanda yükseköğretimi bitiren öğretmenler, adaylıklarının kaldırılmış olması ve yükseköğrenimlerinin atanacakları alana uygun olması ...

2020 alan degisikligi ne zaman?

Alan değişikliği başvuruları 7 ve 11 Aralık 2020 tarihleri aralığında alındı.

Öğretmen Alan Değişikliğine Kimler başvurabilir?

MEB ALAN DEĞİŞİKLİĞİ DUYURUSU! programına göre atanacakları alanlara, -Sınıf Öğretmeni olarak görev yapmakta iken 540 saatlik Zihin Engelliler Sınıfı Öğretmenliği Eğitim Programını başarıyla tamamlayanların ise özel eğitim alanına, Alan değiştirmek üzere başvuruları alınacaktır.

11 sınıfta alan değişikliği yapılabilir mi?

Liselerde sınıf geçmeye yeni düzen getiriliyor. Mevcut yönetmeliğe göre iki dersten zayıfı olan üst sınıfa geçerken, MEB Talim Terbiye Kurulu'nun kararlaştırdığı yeni düzenlemede sınır 5 zayıfa çıkartıldı. 11. sınıf öğrencilerine de bir defaya mahsus olmak üzere alan değişikliği yapma hakkı tanındı.

Lisede her sene sınıf değişir mi?

Bazı okullarda idare her yıl sınıfları değiştiriyor. Onun dışında Anadolu liselerinde 11.sınıfta alan seçimi yüzünden mecburen değişiyor.

2 yıllık okul bitiren memur kaç derece alır?

İki yıllık üniversiteden mezunlar, 10. derece ve 2. kademeden göreve başlar. En çok 1. dereceye kadar yükselebilir. Üç yıllık üniversiteden mezun olanlar, 10. derece ve 2. kademeden göreve başlar.

2 Lisans Diploması maaşa ne kadar etki eder?

İkinci üniversiteyi bitiren kamu çalışanlarının intibak hakkı elde edebilmesi için kanuni düzenleme gerekmektedir. Yukarıda açıkladığımız nedenlerle, ikinci bir üniversiteyi bitiren kamu çalışanlarının kazanılmış hak aylık derece ve kademelerinde değişiklik olmayacağı için, maaşında da herhangi bir artış olmayacaktır.