Burun kanamasına sigara iyi gelir mi?

İçindekiler:

  1. Burun kanamasına sigara iyi gelir mi?
  2. Burun damar Catlamasi neden olur?
  3. Burun kanaması faydali mi?
  4. Burun damar çatlaması nasıl tedavi edilir?

Burun kanamasına sigara iyi gelir mi?

Aydoğan, sigara kullanımının birçok hastalıkta olduğu gibi burun kanamalarında da başlıca etken arasında yer aldığını bildirdi. Sigara dumanının burun içindeki tüylü hücrelerin çalışmasını engellediğini anlatan Aydoğan, "Tüylü hücreler tam çalışamadığı için, kanama daha kolay meydana geliyor" dedi.

Burun damar Catlamasi neden olur?

Burun kanamasına yol açan en sık etken direk buruna travmadır. Travma sonucunda burun veya nazal septumun kırılıp kırılmadığına bakılmaksızın kanama meydana gelebilir. Diğer önemli nedenler yüz travması, burunda yabancı cisim, burun veya sinüs enfeksiyonları ve kuru havanın uzun süre solunması şeklinde sıralanabilir.

Burun kanaması faydali mi?

Uzmanlar, "Hastalıklarda burun kanaması olması hayat kurtarıcıdır. Çünkü burun kanaması, kafa içinde olacak kanama riskini azaltır'' dedi. Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Opr. Dr.

Burun damar çatlaması nasıl tedavi edilir?

Tedavi edilmesi gereken burun kanamalarında en sık tercih edilen yöntem burun damarlarının yakılmasıdır. Bu yöntemde öncelikle parmakla burunda basınç oluşturularak, iki kanattan kanama kontrol edilir. Kılcal damar kanamalarında gümüş nitrat çubuğu ile burun damarlarını yakma yeterli olur.