Simetrik şekiller nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Simetrik şekiller nasıl olur?
  2. Simetri nedir konu anlatımı?
  3. Kare ile dikdörtgenin simetri doğru sayısı neden farklıdır?
  4. Simetri nasıl alınır?
  5. Simetri düzlemi ne demek?
  6. Noktaya göre simetri nasıl alınır?
  7. Simetrik nokta ne demek?

Simetrik şekiller nasıl olur?

Bir şekli iki eş parçaya ayırdığımız zaman, eğer sağında ve solunda aynı şekiller var ise o zaman simetrik elde etmiş oluruz. Yani herhangi bir cismin ortasından çizgi çektiğimiz vakit, her iki taraf da birbirine benzer ise o zaman buna simetri deriz. Örnek: Mesela elimizde bir kare cisim olsun.

Simetri nedir konu anlatımı?

Simetri: İki eş parçaya ayrılabilen şekillere simetri denir. Cisimler iki eş parçaya simetri doğrusu ile ayrılır. Bu doğru cismin tam ortasından dik bir açıyla iner ve cismi ikiye ayırır.

Kare ile dikdörtgenin simetri doğru sayısı neden farklıdır?

Cevap: Çünkü karenin tüm kenarları eşit ama dikdörtgenin sadece karşılıklı kenarları eşit.

Simetri nasıl alınır?

Simetri, bir cismin bir doğruya göre eşit uzaklıktaki görüntüsüdür. Yandaki A şekli d doğrusu etrafında katlanırsa b şekli ile üst üste gelir (çakışır). A ve B şekilleri d doğrusuna göre simetrik şekillerdir. Şekildeki d doğrusu ise simetri doğrusudur.

Simetri düzlemi ne demek?

Bir düzlem cismi ikiye böldükten sonra bir tarafın görüntüsü diğerin üzerine tamamen oturuyorsa bu düzleme simetri düzlemi denir. Bir cisimde birden fazla simetri düzlemi olabilir. Örneğin, bir küpte dokuz simetri düzlemi vardır.

Noktaya göre simetri nasıl alınır?

NOKTANIN NOKTAYA GÖRE SİMETRİĞİ A(x1,y1) noktasının M(a,b) noktasına göre simetriği, A'nın M' ye olan uzaklığı kadar ötelenmesidir. A(x1,y1)noktasının M(a,b) noktasına göre simetriği A'(2a - x1, 2b - y1)'dir. Kare şeklindeki noktalar hareketli noktalardır. Fare ile tıklayarak hareket ettirebilirsiniz.

Simetrik nokta ne demek?

Orijin X ile Y eksenleri üzerinden oluşan koordinat düzleminde X ile Y ölçütlerinin her ikisinin de "0" olabildiği noktaya verilmiş olan isimdir. Bir noktanın orijine göre simetrik olması demek, bu noktanın x=0 ve y=0 yani başka bir gösterim ile (0;0) noktasına göre simetrik olduğu manasına gelir.