DMT molekülü hangi besinlerde var?

İçindekiler:

  1. DMT molekülü hangi besinlerde var?
  2. DMT molekülü nerede bulunur?
  3. DMT gerçek mi?
  4. Epifiz bezi tam olarak nerede?
  5. Ayahuasca bitkisi nerede bulunur?
  6. Ruh asması nedir?

DMT molekülü hangi besinlerde var?

8. DMT'nin uyuşturucu yapımı için elde edildiği bitkiler ise şöyle:
  • Psychotria viridis (yem kanyaşı)
  • Phalaris arundinacea.
  • Phalaris (kuş otu)
  • Acacia (akasya)
  • Arundo donax (kargı kamışı)
  • Desmanthus illinoiensis.

DMT molekülü nerede bulunur?

İnsanlarda, bitkilerde ve hayvanlarda DMT bulunur. Vücudumuzda DMT epifiz bezinin tam olarak üst kısmında üretilir. İnsanda en çok doğum ve ölüm anında salgılanır ve insan bilinci üzerinde çok etkilidir. Öyle ki, ruhun vücuda girip çıkmasını sağlayan hormon olarak adlandırılır.

DMT gerçek mi?

DMT ya da Dimetiltriptamin bitki ve hayvanların çoğunda görülen bir kimyasal. Bitkilerde de bulunması "ruh molekülü" olarak düşünülmesinin anlamsızlığını zaten tek başına gösteriyor (geleneksel olarak din ve mitolojilerin ezici çoğunluğu bitkilerin hayvanlardan daha aşağı ve bilinçsiz olduğunu varsaymıştır).

Epifiz bezi tam olarak nerede?

Epifiz bezi hipofiz bezinin arka kısmında bir oyuk içinde bulunan bezelye tanesi büyüklüğünde bir bezdir. Bu oldukça küçük bez melatonin isimli hormonun salgılanmasını sağlar. Bu hormon gece ile gündüzün kontrolünü yapar ve bedenimizin günlük ritminin düzenlenmesine yardımcı olmaktadır.

Ayahuasca bitkisi nerede bulunur?

Yüzyıllardır Amazonlar'da yetişen Ayahuasca bitkisi, tüm bu kavramların kesişim kümesinde anlatılıyor. Ayahuasca, Peru ve Brezilya'da yetişen psiko-aktif bir bitki. İçindeki DMT maddesi zaten vücudumuzda bulunan, iki gözün arasındaki alın boşluğunda bulunan bir sıvı.

Ruh asması nedir?

Çeşitli coğrafyalarda çeşitli bitkilerin isimleriyle de anılsa Peru Ayauasca'sı gibi, ritüel aynı, etki aynıdır. Ruh asması ritüeli; DMT ile ağır kayıp bedenin kimyasal korumasını geçici süre etkisiz hale getirip, öz benliğinize ulaşıp, ruhsal boyuta geçmektir.