Ve kelimesi nasıl yazılır?

İçindekiler:

  1. Ve kelimesi nasıl yazılır?
  2. Soru Eki mı mi mu mü?
  3. Gülür mü güler mi?
  4. Soru eki olan mi kelime midir?
  5. Mi eki ne zaman bitişik yazılır?

Ve kelimesi nasıl yazılır?

Özel adın tamamı büyük yazıldığında ve, ile, ya, veya, yahut, ki, da, de sözleriyle mı, mi, mu, mü soru eki de büyük harfle yazılır: DİL VE TARİH-COĞRAFYA FAKÜLTESİ vb.

Soru Eki mı mi mu mü?

Bu ek gelenekleşmiş olarak ayrı yazılır ve kendisinden önceki kelimenin son ünlüsüne bağlı olarak ünlü uyumlarına uyar: Kaldı ? Bu ek sorudan başka görevlerde kullanıldığında da ayrı yazılır: Güzel mi güzel! ... Yağmur yağdı dışarı çıkamayız.

Gülür mü güler mi?

doğrusunun hangisi olduğunu nedeni ile birlikte merak ettiren sorunsaldır. misal “köylüm gülür elim gülür, gülür gözel civan” diye bir belkıs akkale şarkısı varken, mesela “hiç buna gülünür ” diyorken (ya da “hiç buna gülenir mi demiyorken), neden “gülerler bak sonra” diyoruz? erzurumlu değilseniz doğrusu 'güler'dir.

Soru eki olan mi kelime midir?

Halbuki çoğumuz "mı soru eki" diye niteledik bunları. ", mi" soru edatlarıdır. Edatlar da tek başlarına anlamları olmadıkları halde cümleleri tamamlayan kelimelerdir. yani "mi, " edattır; kelimeden sayılır.

Mi eki ne zaman bitişik yazılır?

1. Bu ek geleneksel olarak ayrı yazılır ve kendisinden önceki sözcüğün son ünlüsüne bağlı olarak ünlü uyumlarına girer. Soru ekinden sonra gelen ekler, bu eke bitişik olarak yazılır: Örnek: Bu kitapların hepsini okudun mu?