Çilekten pasta sosu nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Çilekten pasta sosu nasıl yapılır?
  2. Pasta çikolatalı sos nasıl yapılır?
  3. Çikolata sosu pastaya ne zaman dökülür?
  4. Dondurulmuş çilekten sos nasıl yapılır?
  5. Çilek sosu nasıl yapılır?
  6. Çikolata sosu kekin üzerine sıcak mı dökülür soğuk mu?
  7. Buzlu çilekten ne yapılır?

Çilekten pasta sosu nasıl yapılır?

Ufak bir tencereye çilekleri ve şekeri alıp, kısık ateşte çilek suyunu bırakıp pişmeye başlayıncaya kadar pişirelim. Suyunu bırakınca, blenderla geçelim üzerinden. Kısık ateşteyken nişastalı karışımı azar azar ekleyip, karıştıralım. Sos kıvam alınca, soğutup kullanabilirsiniz. :):)

Pasta çikolatalı sos nasıl yapılır?

Şeker, nişasta ve kakaoyu bir tencereye alın. Üzerine azar azar sütü ilave edin ve sürekli karıştırarak pişirin. Karışımınız koyu bir kıvama gelince rendelenmiş bitter çikolatayı da ekleyip birkaç dakika daha pişirin. Ardından sosunuzu ocaktan alın.

Çikolata sosu pastaya ne zaman dökülür?

Çikolata sosu kekin üzerine, kek soğuduktan sonra dökülür.

Dondurulmuş çilekten sos nasıl yapılır?

DONDURULMUŞ ÇİLEKLE YAPILAN ÇİLEK SOSU TARİFİ Bu sosu yapabilmek için öncelikle Buzluktan çıkarılmış dondurulmuş çileklerin erimesine gerek olmadan rondodan geçirilmesi ve çilek püresi yapılması gerekmektedir. Çilek püresi yapılmasının ardından ayrı bir kapta su, şeker, vanilya ve nişasta karıştırılarak pişirilir.

Çilek sosu nasıl yapılır?

Çilekli Sos Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. İlk olarak yıkanmış muhteşem çileklerimizi rondodan iyice geçirelim.
  2. Tenceremize çilek püremizi alıp üzerine 1 çay bardağı toz şeker ve bir yemek kaşığı tepeleme mısır veya buğday nişastasını ekleyerek karıştırıp orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirelim.
Daha fazla öğe...•BE

Çikolata sosu kekin üzerine sıcak mı dökülür soğuk mu?

Ocağa aldığınız karışımı orta ateşte kıvama gelinceye kadar pişirin. Çikolata sosu kekin üzerine, kek soğuduktan sonra dökülür.

Buzlu çilekten ne yapılır?

Derin dondurucuya kaldırılır. Dondurulmuş çilekler daha sonra çilek şurubu, komposto veya reçel yapımında kullanılabilir.