Sarımsak limon kürü ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Sarımsak limon kürü ne işe yarar?
  2. Sarımsak limon maydanoz kürü ne işe yarar?
  3. Zerdeçal limon neye iyi gelir?
  4. Zerdeçal suyla içilir mi?
  5. Toz zerdeçal nasıl kullanılır faydaları nelerdir?

Sarımsak limon kürü ne işe yarar?

Kalp ve damar hastalıklarına iyi gelen limon sarımsak kürü damar tıkanıklıklarını açıyor, damar iltihaplarını iyileştiriyor. Kötü kolestrolü düşürüyor, hipertansiyonu önlüyor. Beyin hücrelerini yeniliyor, felç riskini azaltıyor. Zararlı yağların yakılmasını sağlayarak zayıflamaya yardımcı oluyor.

Sarımsak limon maydanoz kürü ne işe yarar?

Maydanoz sarımsak ve limon kalbe büyük faydası olduğu bilimsel bir şekilde kanıtlanmıştır. Kalp damarlarını açar, kalbi ve kalbi besleyen damarların tıkanmasını engeller. Plak oluşumlarını ve kalbin yağ bağlamasının önüne de yine hazırlanan kür ile geçilebilir. Kan dolaşımının hızlandırılmasına da yardımcı olur.

Zerdeçal limon neye iyi gelir?

Hazmı kolaylaştırır. Soğuk algınlığı ile mücadele eder. Mide sağlığını korur. Karaciğeri güçlendirir.

Zerdeçal suyla içilir mi?

Günde bir su bardağı kadar içeceğiniz zerdeçal suyu, sindirim sisteminizin sağlıklı bir şekilde çalışmasına destek oluyor ve hazmı kolaylaştırarak midenizin rahatlamasına, dolayısıyla bağırsaklarınızın da düzenli bir şekilde çalışmasına yardımcı oluyor.

Toz zerdeçal nasıl kullanılır faydaları nelerdir?

Genellikle baharat olarak kullanılan zerdeçal, çorbalardan pilavlara, et yemeklerinden sebze yemeklerine, bütün tariflerde tat vermek için kullanılabilir. Keklerde ve smoothie'lerde de toz zerdeçal kullanabilirsiniz. Toz zerdeçalı kullanmanın en pratik iki yöntemi ise süt ve su ile karıştırmaktır.