Iadeli taahhütlü posta Kaç Lira?

İçindekiler:

  1. Iadeli taahhütlü posta Kaç Lira?
  2. Mektup posta ücreti ne kadar?
  3. Iade taahütlü ne demek?
  4. Ilanen tebligat ne zaman yapılır?
  5. E tebligat Avukat süre ne zaman başlar?
  6. E tebligat süre ne zaman başlar?
  7. Muhtar tebligatı kaç gün saklar?
  8. Tebligat nereye bırakılır?
  9. Bana gelen tebligatı nasıl öğrenebilirim?

Iadeli taahhütlü posta Kaç Lira?

İadeli taahhütlü tebligat ücret tarifesi her yıl olduğu gibi yine bir değişiklik sürecine girdi....
TEBLİGATLAR (Adli, İdari, Vergi ve diğer)Yurtiçi tebligat ücretleri
100 Grama kadar19,00 TL
250 Grama kadar25,00 TL
500 Grama kadar26,50 TL
1000 Grama kadar28,00 TL

Mektup posta ücreti ne kadar?

PTT, mektup gönderme ücretini son 5 ayda yüzde 50 artırdı... PTT, mektup ve benzeri postaları geçtiğimiz ekim ayına kadar 2 liraya götürüyordu. Ancak ekim ayında yüzde 20 zamla 2.

Iade taahütlü ne demek?

İadeli Taahhütlü Nedir Anlamı ? Alıcıya imza karşılığı teslim edilen, teslim edilemediği durumlarda göndericiye geri gönderilen (mektup, paket.)

Ilanen tebligat ne zaman yapılır?

İlanen tebligatta tebliğ tarihi: Madde 31 – (Değişik : 6/6/1985 - 3220/10 md.) İlanen tebliğ, son ilan tarihinden itibaren yedi gün sonra yapılmış sayılır.İlanen tebliğe karar veren merci, icabına göre daha uzun bir müddet tayin edebilir. Ancak, bu süre 15 günü geçemez.

E tebligat Avukat süre ne zaman başlar?

Hukuk Dairesi, 25 Eylül 2018 tarihli ve 2018/4120 E., 2018/6993 K. sayılı kararında, elektronik tebligatın muhatabı tarafından açılmış olsa dahi her halükarda muhataba ulaşma tarihinden itibaren beşinci günün sonunda okunmuş sayılacağı ve yasal sürelerin de bu andan itibaren işlemeye başlayacağına hükmetmiştir.

E tebligat süre ne zaman başlar?

Elektronik ortamda yapılacak tebligata ilişkin usul ve esasları düzenlemek amacıyla tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak tarihinde yürürlüğe giren Elektronik Tebligat Yönetmeliğinin 9.maddenin 6. fıkrasına göre, elektronik yolla tebligat, muhatabın elektronik tebligat adresine ulaştığı tarihi ...

Muhtar tebligatı kaç gün saklar?

MADDE 33 – (1) 29 uncu maddenin ikinci fıkrası ve 31 inci madde gereğince kendisine tebliğ evrakı teslim edilen kişiler, tebliğ evrakını üç ay saklamakla yükümlüdürler. Tebliğ evrakının belirli süre içermesi durumunda, bu evrak içerdiği sürenin bitiminden itibaren üç ay daha saklanır.

Tebligat nereye bırakılır?

Evde yoksanız ihbar kapıya yapıştırılıp tebligat muhtara bırakılır. Tebligat muhtara bırakıldığı gün size bırakılmış sayılır.

Bana gelen tebligatı nasıl öğrenebilirim?

Tebligat sorgulama işlemi hem PTT hem de E Devlet'in resmi internet sitesi üzerinden yapılmaktadır. Aşağıda yer alan bağlantıya tıklayarak cep telefonunuza gönderilen 13 haneli barkod numarası ile tebligat sorgulama ve takibini yapabilirsiniz. gonderitakip.ptt.gov.tr adresine gidin.