Diş Teknikerliği kaç yıllık?

İçindekiler:

  1. Diş Teknikerliği kaç yıllık?
  2. 2 yıllık diş protez bölümü nedir?
  3. Ağız ve Diş Sağlığı 2018 kaç kişi atandı?
  4. Dişçilik Hizmetleri Bölümü Nedir?
  5. Diş hekimi mezun olunca ne yapar?

Diş Teknikerliği kaç yıllık?

Ağız ve Diş Sağlığı önlisans programının eğitim süresi 2 yıldır ve eğitim-öğretin 4 dönem halinde verilmektedir. Talep gören bir bölüm olduğundan taban puanları da yüksektir.

2 yıllık diş protez bölümü nedir?

Diş protez teknolojisi bölümü iki yıllık bir önlisans eğitim programıdır. Bu bölüm içerisinde sağlık bilgi teknolojileri ve protez diş ve benzeri ürünlerin eğitimi öğretilmektedir. Bu bölüme okuyan kişiler diş sağlığı ve teknolojisi üzerine iş yapmaktadır.

Ağız ve Diş Sağlığı 2018 kaç kişi atandı?

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI TEKNİKERİ KPSS 2018/5 ATAMA TABAN PUANLARI. Sağlık teknikerliğinin dallarından biri olan ağız ve diş sağlığı teknikerliği de var olan 18.

Dişçilik Hizmetleri Bölümü Nedir?

Dişçilik Hizmetleri Bölümümüz, nitelikli akademik kadrosu, yeterli ve nitelikli laboratuvar olanaklarıyla, bilgi, beceri ve motivasyonu yüksek “Ağız ve Diş Sağlığı Teknikeri” ve “Diş Protez Teknikeri” yetiştirilmesini amaçlamaktadır.

Diş hekimi mezun olunca ne yapar?

Diş hekimliği mezunu kişiler hem özel hastanelerde hem de kendi kliniklerini kurarak çalışabilirler. Özel hastanelerde çalışabildikleri gibi aynı zamanda devlet hastanelerinde de çalışırlar. Devlet ve özel hastanelerde ağız sağlığını ve diş sağlığına yönelik teşhis yaparlar.