Arapça melun ne demek?

İçindekiler:

  1. Arapça melun ne demek?
  2. Bir mukabil ne demek TDK?
  3. Bil mukabele ne anlama gelir?
  4. Tekamul mu tekabul mu?
  5. Tekamül mü tekabül mü?
  6. Tavizsiz ne demek?
  7. Ödünsüz ne demek?
  8. Tekamül yolculuğu nedir?
  9. Tekabül etmek ne demek TDK?
  10. Tekamül ne demek din?

Arapça melun ne demek?

mel'ûn, mel'ûne ~ ملعون ملعونه c. : melâîn) : 1) lanetlenmiş. 2) tardolun-muş, kovulmuş. İblîs-i mel'ûn : kovulmuş şeytan.

Bir mukabil ne demek TDK?

sf. (muka:bil) 1. Bir şeye karşılık olarak yapılan, bir şeyin karşılığı olan: “Düşmanlarla beraber Anadolu'da mukabil teşkilat yapmak üzere yetmiş beş kişi kadar göndermiş.” -Atatürk. 2. Bir şeyin karşısında bulunan. 3.

Bil mukabele ne anlama gelir?

zf. (bi'lmuka:bele) esk. 1. Karşılık olarak. 2. Birinin söylediği söze karşılık söylenen “ben de, size de, sizlere de” anlamında kullanılan bir söz: Hürmetler ederim.

Tekamul mu tekabul mu?

Tekabül bir şeye karşılık gelme anlamına gelirken tekamül olgunlaşma demektir.

Tekamül mü tekabül mü?

Türk Dil Kurumu'na göre 'Tekamül' 'olgunluk, olgunlaşma, gelişim, gelişme' anlamına geliyor. Tekabül ise 'karşılık olma, karşılama, yerini tutma'...

Tavizsiz ne demek?

1. Ödün niteliğinde olmayan, ödün vermeksizin yapılan, ivazsız, tavizsiz. 2. Ödün vermeyen (kimse).

Ödünsüz ne demek?

Ödün niteliğinde olmayan, ödün vermeksizin yapılan, ivazsız, tavizsiz. 2. Ödün vermeyen (kimse). ödünsüz, 7 karakter ile yazılır.

Tekamül yolculuğu nedir?

Tekamül insanın olgunlaşması, gelişmesi, bir evrim geçirmesi anlamına geliyor. İlk aşama zihninde olup bitenleri fark etme ve zihni yönetebilmeyi öğrenme adımıdır. Bu basamak çok önemlidir. Çünkü bunun fark edilmesiyle birlikte birey artık başkalarından veya durumlardan bağımsızlaşmaya başlar.

Tekabül etmek ne demek TDK?

a. (teka:bül) esk. 1. Karşılık olma, karşılama. 2. man.

Tekamül ne demek din?

TDK'da tekamül; gelişim, olgunlaşma ve evrim anlamlarını içermekte olup, sözcük kavramı şeklinde gelişip olgunlaşma anlamına gelmekte. Hem dini hem de sosyal bilimlerin literatüründe kullanılmasının nedeni, tekamül kelimesinin sözcük anlamından kaynaklanıyor.