Devlet memuru kaç gün içinde savunmasını verir?

İçindekiler:

  1. Devlet memuru kaç gün içinde savunmasını verir?
  2. Memur disiplin soruşturması ne kadar sürede tamamlanmalı?
  3. Soruşturma sonucu kaç gün içinde tamamlanır?
  4. Savunma kaç gün içinde alınır?
  5. Işçinin savunması alındıktan sonra ne yapılır?
  6. Inceleme soruşturma ek süresi ne kadardır?
  7. Soruşturma hangi şüphe ile başlar?
  8. Soruşturma altında olmak ne demek?
  9. Savcı ifadeye nasıl çağırır?
  10. Savcılık soruşturması ne kadar sürer?
  11. Savcıya ifade verdikten sonra ne olur?
  12. Savcı neden ifade alır?
  13. Şikayet kaç günde geri çekilir?

Devlet memuru kaç gün içinde savunmasını verir?

Disiplin Soruşturmasında Memurun Savunması: Soruşturmayı yapanın veya yetkili disiplin kurulunun 7 günden az olmamak üzere verdiği süre içinde veya belirtilen bir tarihte savunmasını yapmayan memur, savunma hakkından vazgeçmiş sayılır.

Memur disiplin soruşturması ne kadar sürede tamamlanmalı?

# Soruşturma, görevlendirme yazısının tebliğ tarihinden itibaren 2 AY içinde tamamlanmalıdır. Bu süre içinde tamamlanamazsa soruşturmacı gerekçeli olarak ek süre talep edebilir. Disiplin amiri gerekçeyi değerlendirerek ve zamanaşımı sürelerini (2-6 yıl) dikkate alarak karar verir (m.

Soruşturma sonucu kaç gün içinde tamamlanır?

Kademe ilerlemesinin durdurulması cezasını gerektiren hallerde soruşturma dosyası, kararını bildirmek üzere yetkili disiplin kuruluna 15 gün içinde tevdi edilir. Disiplin kurulu, dosyayı aldığı tarihten itibaren 30 gün içinde soruşturma evrakına göre kararını bildirir.

Savunma kaç gün içinde alınır?

Ortada bir fiil var ve bu fiil nedeniyle işçinin savunması alınıyorsa, işçinin savunmasını toparlamak için ihtiyacı olduğu zaman göz önüne alınmalıdır. Örneğin bir gün devamsızlık yapan işçiye, savunması için 2 günlük süre verilebilir. Bu süre makul kabul edilir.

Işçinin savunması alındıktan sonra ne yapılır?

İşçinin savunmasının alınmadan geçerli nedene dayalı olarak yapılan fesih; geçersiz fesih kabul edilecek ve işe iade davası işçi lehine sonuçlanacaktır. Bunun yanı sıra savunma alınırken ispat bakımından savunma işçinin el yazısı ile alınmalı, işçiye imzalatılmalıdır.

Inceleme soruşturma ek süresi ne kadardır?

Soruşturma, görevlendirme yazısının soruşturmacıya tebliğ tarihinden itibaren iki ay içinde tamamlanır. Soruşturma bu süre içinde tamamlanamaz ise soruşturmacı gerekçeli olarak ek süre talep edebilir, disiplin amiri gerekçeyi değerlendirerek ve zamanaşımı sürelerini dikkate alarak karar verir.

Soruşturma hangi şüphe ile başlar?

Soruşturma evresinin başlayabilmesi açısından gerekli olan şüphe basit şüphe olarak şüphenin en hafif derecesidir. Ceza Muhakemesi Kanununun 160. maddesinde bu şüphe “bir suçun işlendiği izlenimini veren hal” olarak ifade edilmiştir 7.

Soruşturma altında olmak ne demek?

Soruşturma; yetkili mercilerce suç şüphesinin öğrenilmesinden iddianamenin kabulüne kadar geçen evreyi, şüpheli; soruşturma evresinde, suç şüphesi altında bulunan kişiyi, müdafii; şüpheli veya sanığın ceza muhakemesinde savunmasını yapan avukatı, ifade alma; şüphelinin kolluk görevlileri veya Cumhuriyet savcısı ...

Savcı ifadeye nasıl çağırır?

Şüpheliyi ifade vermeye çağırma, şüphelinin öncelikle emniyet müdürlüğüne, jandarmaya, polis merkezine veya savcılığa davet edilmesi suretiyle olur. İfadesi alınacak kişi davetiye ile çağrılır; çağrılan kişiyye çağrılma nedeni açıkça belirtilir; gelmezse zorla getirileceği yazılır (CMK m.

Savcılık soruşturması ne kadar sürer?

Bu sebepten ötürü bu suçlarda dönemin siyasi rüzgarı çok büyük önem arz etmektedir. Gördüğüm kadarıyla uygulamada savcılar genelde bu soruşturmaları olabildiğince ağırdan almaya çalışmaktalar. Bu tür soruşturmalar ortalama 3,5 sene sürmektedir. Onyıllar boyunca sürdüğü de olmaktadır.

Savcıya ifade verdikten sonra ne olur?

Kanunda yer alan hükümlere göre ifade alma işlemini bu görevlilerden başka kimse yerine getirememektedir. Savcılık ifadelerinin ardından göz altına alınan kişi tutuklamaya sevk edilmesi durumunda şüphelinin sorgusu Sulh Ceza Hakimliği tarafından yapılarak, kişinin tutuklanıp tutuklanmayacağına karar verilmektedir.

Savcı neden ifade alır?

İfade Alma, şüphelinin kolluk görevlileri veya Cumhuriyet savcısı tarafından soruşturma konusu suçla ilgili olarak dinlenmesidir. İfade alma işlemi soruşturma aşamasında kolluk ve Cumhuriyet Savcısı tarafından yapılmaktadır.

Şikayet kaç günde geri çekilir?

Şikayet süresi, fiil ve failin öğrenilmesinden itibaren 6 aylık bir hak düşürücü süreye tabi olmasına rağmen, şikayet hakkı, her halukarda TCK md. 66'da düzenlenen dava zamanaşımı süresi içinde yapılmalıdır. En hafif suçlar için TCK md. 66'ya göre belirlenen dava zamanaşımı süresi 8 yıldır.