Sigorta kaçtan yattığını nasıl öğrenebilirim?

İçindekiler:

  1. Sigorta kaçtan yattığını nasıl öğrenebilirim?
  2. Sigorta günü kaç gün?
  3. Sigortamın asgari ücretten yattığını nasıl anlarım?
  4. SGK primi kaç gün?

Sigorta kaçtan yattığını nasıl öğrenebilirim?

Bunu yapmanız için E-Devlet şifreniz yoksa en yakın PTT şubesinden E-Devlet şifresi almalısınız. Ardından sisteme giriş yapıp SGK Hizmet Dökümü şeklinde arama yapmalısınız. Aramada karşınıza çıkan sayfadan sigortanızın yatıp yatmadığını kolayca öğrenebilirsiniz. Bir diğer yöntemse ALO 170 SGK hattını aramaktır.

Sigorta günü kaç gün?

08.09.1999 ve sonrası işe başlayan erkeklerde ise yaş sınırı 60, aktif çalışma günü ise 7000 gün ve üzeridir. 01.05.2008 tarihinden itibaren aktif iş yaşamına atılan erkekler, 5400. gün sonrasında yaşları yeterli olduğu takdirde emekli olmaya hak kazanır.

Sigortamın asgari ücretten yattığını nasıl anlarım?

T.C. kimlik numarası ve şifresi ile e-Devlet'e giren vatandaşlar arama butonuna 'hizmet dökümü' yazarak çıkan seçenekler üzerinden sorgulama işlemi yapabilir. Yine '4A Hizmet Dökümü' yazarak sorgulama işlemi yapabilir ve sigortanızla ilgili her türlü bilgiye ulaşabilirsiniz.

SGK primi kaç gün?

8.9.1999 tarihinden önce sigorta girişi olanlar için 3600 gün ve 15 yıllık sigorta süresinin tamamlanmasının ardından emeklilik hakkı kazanabilmektedir. Bu tarihle 30.4.2008 arasında girişi olan kişiler ise 4500 gün ve 60 yaşın yanında 25 yıllık sigorta süresinin tamamlanmasıyla yaş haddinden emekli olabilmektedir.