Hekimce çörek otu yağı ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Hekimce çörek otu yağı ne işe yarar?
  2. Çörek otu zeytinyağı karışımı ne işe yarar?
  3. Çörek otu yağı buruna sıkılır mı?
  4. Çörek otu yağı alerjik rinite iyi gelir mi?

Hekimce çörek otu yağı ne işe yarar?

Çörek otu yağı, binlerce yıldır kullanılan çok faydalı şifalı bir yağıdır. İlaç, gıda ve kozmetik ürünlerinde kullanılmaktadır. Romatoid artrit, astım, alerjik rinit gibi pek çok hastalığın tedavisine yardımcı olur. Çörek otu yağı, sedef, akne, vitiligo gibi cilt hastalıkları için de kullanılmaktadır.

Çörek otu zeytinyağı karışımı ne işe yarar?

Çörekotu, zeytinyağı ve yoğurt ile yapılacak karışım kabızlığı hemen kesecek daha sağlıklı bir sindirim sistemi sağlayacaktır. Özellikle çörekotu sindirim sistemi üzerine inanılmaz etkileri olan bir besindir. Ayrıca kilo verme çabasında olan kişilerde çörekotunu sık sık tüketerek sindirim sistemini hızlandırabilir.

Çörek otu yağı buruna sıkılır mı?

Elde edilen araştırmalar; çörek otu yağı kullanımının burun tıkanıklığı, kaşıntısı ve burun akıntısı ile hapşırma ataklarını azaltabileceğini gösteriyor.

Çörek otu yağı alerjik rinite iyi gelir mi?

Çörek otunun alerjik rinit, egzama ve astım gibi alerjik hastalıkların tedavisinde çok faydalı olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Usta, şu bilgileri verdi: “Özellikle bahar aylarında artan burun akıntısı, göz kaşıntısı ve yaşarması gibi alerji semptomlarını azaltmak için çörek otunu yanınızdan ayırmayın.