PKK bugüne kadar kaç kişiyi öldürdü?

İçindekiler:

  1. PKK bugüne kadar kaç kişiyi öldürdü?
  2. 33 er Nerede şehit oldu?
  3. 33 asker nerede şehit edildi?
  4. Ölen 13 vatandaş kim?
  5. Oldurulen 13 sivil kim?

PKK bugüne kadar kaç kişiyi öldürdü?

Kayıplar. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yayınlanan resmî kayıtlara göre; 1984-2008 yılları arasında 14,000 PKK üyesi tutuklanmış, 32,000 PKK üyesi ise öldürülmüştür. Ölen asker sayısı 6,482, ölen sivil sayısı ise 5,560'dır.

33 er Nerede şehit oldu?

Bölücü terör örgütü PKK, 'te Bingöl-Elazığ kara yolunda 33 silahsız askeri şehit etti.

33 asker nerede şehit edildi?

Bingöl-Elazığ kara yolunda 'te usta birliklerine giderken PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan sivil ve silahsız 33 asker, hain saldırının 28. yılında anılıyor.

Ölen 13 vatandaş kim?

ANF; 7 Haziran 2018'de Astsubay Semih Özbey, Polis memuru Sedat Yabalak, Er Sedat Sorgun, Müslüm Altuntaş, Adil Kavaklı, Süleyman Sungur ve Uzman Çavuşlar Hüseyin Sarı, Ümit Gıcır ve Mevlüt Kahveci'nin sesli ve görüntülü mesajlarını yayımlamıştı. Bu isimlerin tamamının Gara'da cansız bedenine ulaşıldı.

Oldurulen 13 sivil kim?

Eskişehir nüfusuna kayıtlı Hakkari İl Jandarma Komutanlığı emrinde görevli uzman erbaş Mevlüt Kahveci. Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı Erzincan'daki birliğine katılmak üzere yola çıkmış olan topçu er Müslüm Altuntaş Adıyaman nüfusuna kayıtlı sivil Aydın Köse. Samsun nüfusuna kayıtlı sivil Muhammet Salih Kanca.