Prostatit için ne yapmalı?

İçindekiler:

  1. Prostatit için ne yapmalı?
  2. Prostata hangi antibiyotik iyi gelir?
  3. Prostatit kadına bulaşır mı?
  4. Prostat iltihabı öldürür mü?

Prostatit için ne yapmalı?

Akut bakteriyel prostatit de hasta antibiyotikler ile en az 2 hafta tedavi edilir. Bazı durumlarda hastayı yatırıp, damardan antibiyotik ve serum tedavisi uygulanması gerekli olabilir. İdrarı boşaltma zorluğu olduğunda mutlaka idrar drenajı sağlanmalı gerekirse sonda uygulanmalıdır.

Prostata hangi antibiyotik iyi gelir?

Antibiyotikler: Bu durumda ilk aşamada uygulanmak için en uygun antibiyotikler trimetoprim-sulfametoksazol ve kinolonlardır (norfloksasin, ofloksasin, siprofloksasin ve levofloksasin). İkinci tercih ise tetrasiklinler ve makrolidlerdir. En az 4-6 haftalık antibiyotik tedavisi sonrası faydaları ortaya çıkmaktadır.

Prostatit kadına bulaşır mı?

Bakteriyel prostatit bulaşıcı (cinsel yolla bulaşan) bir hastalık değildir. Hasta cinsel partnerine bakteriyel prostatit bulaştırmaz.

Prostat iltihabı öldürür mü?

Hastada akut prostat iltihaplanması ileri derecede olduğu takdirde hastanın hastaneye yatırılması ve uzun süreli antibiyotik tedavisi görmesi gerekir. Tedavi edilmediği takdirde iltihabın kana karışıp ciddi komplikasyonlar oluşturduğu hatta ölüme sebebiyet verdiği bilinmektedir.