Sigortada puantaj sistemi nedir?

İçindekiler:

  1. Sigortada puantaj sistemi nedir?
  2. Sigortada 07 ne demek?
  3. Sgk'da 7 kodu nedir?
  4. Hizmet dökümünde eksik gün 13 ne demek?
  5. Eksik gün sayısı nasıl hesaplanır?

Sigortada puantaj sistemi nedir?

Puantaj, bir işletmede çalışanların saat ya da gün bazında çalışma sürelerinin kayıt altında tutulması ve raporlanmasıdır. Farklı sektörlerde farklı şekillerde kullanılan puantaj, temel olarak mesainin saat üzerinden hesaplanmasıdır. Maaş hesaplanmasında ve ödemelerin yapılmasında önemli bir yere sahiptir.

Sigortada 07 ne demek?

30 günden eksik kalan süreler için Genel Sağlık Sigortası primi ödemekten kurtulmak için eksik gün sebebi “Kod-7”, yani puantajlı çalışma olarak bildirilmesi geekiyor. İşverenler, çalışanlarının 30 günden eksik bildirimlerini Kod-7 puantaj ile SGK'ya bildirirlerse her ay puantaj kaydı tutup dosyalamalıdırlar.

Sgk'da 7 kodu nedir?

Ayda 30 günden eksik çalışanlar için SGK e-bildirge sisteminde “Neden?” diye sorulup kodlar getirilir. ... Bu açıklama ve kodlardan “Kod-7” puantaj seçilirse çalışan, eksik günler için de prim ödemekten kurtulur.

Hizmet dökümünde eksik gün 13 ne demek?

SGK eksik gün nedenleri 13, yönetmelikte belirtilmeyen eksik gün nedenlerinden birisi ile 30 günden az çalışan sigortalı için SGK'ya eksik gün bildiriminde kullanılan SGK eksik gün kodlarından bir tanesi olarak tanımlanmaktadır.

Eksik gün sayısı nasıl hesaplanır?

Örnek 6: Özel sektöre ait bir işyerinde 11/1/2021 tarihinde işe başlamış olan sigortalının, 2021/Ocak ayında işe başladığı tarihten sonra 3 gün istirahatli bulunduğu ve hak kazanılmış hafta tatili dışında söz konusu ayın diğer günlerinin tamamında çalışmış olduğu varsayıldığında, ilgili aydaki prim ödeme gün sayısı 31 ...