Halı silkeleme kime şikayet edilir?

İçindekiler:

  1. Halı silkeleme kime şikayet edilir?
  2. Camdan birşey silkelemek yasak mı?
  3. Apartmanda balkon yıkamak yasak mi?
  4. Balkonda halı yıkamak yasak mı?
  5. Apartman sakinleri nereye şikayet edilir?
  6. Riskli yapılar nereye şikayet edilir?
  7. Çürük bina nereye şikayet edilir?
  8. Abart egzoz cezası ne kadar 2021?
  9. Ses sistemi cezası ne kadar?

Halı silkeleme kime şikayet edilir?

SAVCILIĞA DA ŞİKAYET EDEBİLİRSİNİZ Komşunuzu sık sık halı silkeleyerek, huzur ve sükununuzu bozduğu ve evinizi kirlettiği iddiasıyla ayrıca savcılığa bir dilekçe ile şikayette edebilirsiniz. TCK'nın 123. maddesine “Kişilerin huzur ve sükununu bozmak”, TCK'nın 151. maddesine göre ise “Mala zarar vermek” suç.

Camdan birşey silkelemek yasak mı?

Medeni Kanunun yukarıda yer alan maddelerine göre apartmanlarda silkeleme yapılması yasak oluyor. Apartmanlarda cam veya balkonlardan eşya silkelemek, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanununun 18. maddesine aykırıdır.

Apartmanda balkon yıkamak yasak mi?

APARTMANDA BALKON YIKAMAK VE BALKONA ÇAMAŞIR ASMAK SUÇ MU / YASAK MI? Günümüzde artık balkon yıkamak sorunun çözümü olarak kapalı gider boruları yapılmakta olup bu sayede kimseyi rahatsız etmeden balkon yıkamanın önü açılmıştır. Ancak diğer komşuların balkonlarını kirletecek şekilde balkonunuzu yıkamanız yasaktır.

Balkonda halı yıkamak yasak mı?

İstanbul Büyük şehir 2008 yılında çıkarmış olduğu yönetmelik ile balkonda halı yıkama yasaklanmıştır. Balkonda yıkanan halının suyu alt komşunuzun balkonunu ve camlarını kirletmekte olup genel görüntü itibari ile de problem oluşturmaktadır. Bu tür problemlerde yapmanız gereken zabıta müdürlüklerini aramanızdır.

Apartman sakinleri nereye şikayet edilir?

Cevap: Apartmanınızın bulunduğu belediyeye gidip şikayet dilekçesi vermelisiniz. Ayrıca belediye makamının bir üst makamı olan Kaymakamlık'a da ilgili konu için dilekçe verebilirsiniz. Komşuluk haklarınızın zedelenmesinden bahisle de Savcılığa şikayet etme hakkınız vardır.

Riskli yapılar nereye şikayet edilir?

Riskli Yapılar - Alo 181.

Çürük bina nereye şikayet edilir?

GÖREVLER - Alo 181. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2013 yılında Alo 181 Çağrı merkezini hizmete alarak vatandaşlarla birebir iletişim kurulmasını hedefledi.

Abart egzoz cezası ne kadar 2021?

Trafikte çevreye gürültü açısından rahatsız eden gürültülü egzoz ise 2021 yılı itibariyle güncellenmiş olarak 1339 TL değerine çıkmış durumda. Eğer bu ceza 15 gün içerisinde ödenirse %25 gibi bir indirim yapılmaktadır.

Ses sistemi cezası ne kadar?

2020 yılında ses sistemi cezası (arabaya set düzme cezası) 132 Türk Lirasıdır. Ancak ceza size yazıldıktan sonra on beş gün içerisinde öderseniz ses sistemi cezası (arabaya set düzme cezası)nı 99 Türk Lirası olarak ödeyebileceğinizi unutmayın.