Endülüs Emevi devletinin kurucusu kimdir?

İçindekiler:

  1. Endülüs Emevi devletinin kurucusu kimdir?
  2. 711 yılında ne oldu?
  3. Hangisi Endülüs Emevi devletinden günümüze kalan mimari eserlerden biridir?
  4. Türkler arasında islamiyetin yayılmasında neler etkili olmuştur?

Endülüs Emevi devletinin kurucusu kimdir?

Endülüs Emevîleri, Abbasilerin, Emevî hanedanına son vermesi ile 10. Emevi halifesi Hişam bin Abdülmelik'in torunu ve Muaviye bin Hişâm'in oğlu Abdurrahman, İspanya'ya giderek burada 756 yılında Endülüs Emevî Devleti'ni kurdu. Abdurrahman, Abbâsîler ile mücadale etti, Franklara karşı başarılar kazandı.

711 yılında ne oldu?

Tarık bin Ziyad Guadalete Muharebesi olarak da bilinen savaşta Vizigot kralını ağır bir yenilgiye uğrattı. Bu başarının ardından Musa bin Nusayr da 10.

Hangisi Endülüs Emevi devletinden günümüze kalan mimari eserlerden biridir?

Endülüs Emevilerinden miras kalan ve İslam eserleri arasında en göze çarpan mimarilerden birine sahip olan Kurtuba Camii, günümüzde kilise olarak kullanılsa da İspanya'ya yolu düşen her Müslümanın mutlaka ziyaret ettiği yapılardan biri. Kurtuba Camii, İspanya'nın Cordoba [eski adıyla Kurtuba] şehrinin simgesi.

Türkler arasında islamiyetin yayılmasında neler etkili olmuştur?

Talas Savaşı Türkler ile Müslüman Araplar tarihte ilk kez ittifak oluşturdular. 751 yılında Talas Irmağı kenarında gerçekleşen savaşta Arap ve Türk orduları Çinlileri ağır bir yenilgiye uğrattılar. Talas Savaşı, Türk-Müslüman ilişkilerinde ve Türklerin Müslümanlaşmasında bir dönüm noktası olmuştur.