Gros tonilato ne demek?

İçindekiler:

  1. Gros tonilato ne demek?
  2. Tonilato belgesi ne demek?
  3. Tekne tescil boyu nedir?
  4. Gemi GRT nedir?
  5. Deplasman ağırlığı nedir?
  6. Yük gemileri en fazla kaç ton taşır?

Gros tonilato ne demek?

Sicile kayıtlı gros tonaj (İngilizce karşılığıolan "gross register tonnage"ın kısaltması olan GRT şeklinde de kullanılır), bir geminin toplam iç kapasitesini ifade etmek için kullanılan gros tonilato ya da gayri safi ton (register ton) miktarı GRT olarak belirtilir. ... Gemiler.

Tonilato belgesi ne demek?

Bu belge geminin ayrıldığı Liman başkanlığınca verilir ve geçerlilik süresi o yolculukla sınırlıdır. Tonilato Belgesi; Teknenin boyu, eni, draftı, inşa eden, yapı malzemesi, gros ve net tonajları, makinesinin özellikleri, sahibi (donatanı), bağlama limanı, teknik kütük numarası gibi bilgilerin yazılı olduğu belgedir.

Tekne tescil boyu nedir?

Tescil Boyu : Baş bodoslamanın en yüksek noktasının ön yüzünden kıç bodoslamanın arka yüzüne kadar olan mesafedir. Kıç bodoslaması bulunmayan veya balanslı dümen ile donatılmış gemilerde tescil boyunun kıç nihayeti dümen boğazının ön yüzüdür.

Gemi GRT nedir?

Bir geminin Gros tonajı, devamlı güvertesinin altında kalan tüm kapalı hacmin ölçümüdür. Bu devamlı güverteye Tonaj güvertesi (tonnage Deck) denir. ... Örneğin GRT 499 bir gemi kılavuz almadan limana girebilir.

Deplasman ağırlığı nedir?

Deplasman veya maimehreç, yüzen bir cismin taşırdığı (yeri değişen) suyun miktarıdır. Cismin suyun altında kalan kısmının hacmi ile suyun özkütlesinin çarpımına eşittir. Sonuç olarak suyun içinde bulunan cismin taşırdığı veya yerini değiştirdiği suyun hacmi , cismin hacmine eşittir.

Yük gemileri en fazla kaç ton taşır?

Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı 2019 verilerine göre dünyada konteyner gemisi kapasitesi tondur.