Delete nedir ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Delete nedir ne işe yarar?
  2. Delete hangi işlemi yapar?
  3. Klavyede Delete tuşu hangisi?
  4. Back tuşu hangisi?
  5. Space ne demek bilgisayar?
  6. Bilgisayar da Space tuşu hangisi?

Delete nedir ne işe yarar?

Del (Sil), bilgisayar klavyelerinin üzerinde yer alan ve silme ve kaldırma fonksiyonunu klavye aracılığıyla yerine getirmeye yardımcı olan bir tuştur. Delete bazı klavyelerde Delete'nin kısaltması olan DEL şeklinde de yer alabilir..

Delete hangi işlemi yapar?

Delete Tuşu Dosya Silme İşlemi Yapar Silmek istediğiniz dosyanın üzerine geliniz ve dosyayı seçiniz. Bu işlemin ardından delete tuşuna bastığınız zaman istediğiniz dosya ya da klasör silinecektir.

Klavyede Delete tuşu hangisi?

Macintosh klavyelerinde, ister MacBook, ister iMac olsun, Backspace tuşunun yerinde ”deletetuşu yer alır. Ancak işlev olarak Windows kullanıcılarının alıştığının aksine, ”deletetuşu Backspace gibi çalışır: Yani imlecin soluna doğru siler.

Back tuşu hangisi?

Backspace enter tuşunun üzerinde bulunur. Backspace tuşunun üzerinde sola doğru bir ok işareti vardır.

Space ne demek bilgisayar?

Space tuşu, marka, model, bilgisayar türü, işletim sistemi farketmeksizin bilgisayar klavyesinin hem orta alt kısmında yer alır. Uzun bir çizgi şeklindedir. ... Space tuşu ne işe yarar sorusunun cevabı ise boşluk bırakmaktır. Boş sayfada Space tuşuna basıldığı taktirde bir karakter ileri atlayacaktır.

Bilgisayar da Space tuşu hangisi?

Laptop bilgisayarlarda klavye space tuşu klavyenin en alt orta kısmında bulunan yaklaşık 5 tuş uzunluğunda olan enine uzun tuştur. Space tuşu boşluk bırakmaya yarar. En çok kullanılan tuş olduğundan diğer tuşlardan daha uzun tutulmuştur.