Sırası mıydı nasıl yazılır?

İçindekiler:

  1. Sırası mıydı nasıl yazılır?
  2. Bunun yanı sıra nasıl yazılır?
  3. Yanı sıra bağlaç mı?
  4. Üstün körü nasıl yazılır?
  5. Üstünkörü okumak ne demek?
  6. Içinden gelmek ne demek?
  7. Burnu kırılmak ne demek?
  8. Üstüne titremek ne demek?
  9. Aşırı tutku ne demek?
  10. Üstüne yoktur ne demek?
  11. Vakit öldürmek ne demek?
  12. Tuzu kuru ne anlama gelir?

Sırası mıydı nasıl yazılır?

Yanı Sıra TDK'ya Göre Doğru Yazılışı Kelimenin yanısıra yanı sıra şeklinde yazıldığı sorgulanır. Kelimenin doğru yazılımı ayrı ayrı yazılarak olmalıdır. Yani yanı sıra şeklinde kullanılması doğru yazım şeklidir.

Bunun yanı sıra nasıl yazılır?

Bağlaç vazifesi ile cümlede kullanılan yanı sıra Kelimesinin bitişik yazılması anlam bütünlüğüne etki ettiği için ayrı yazılması doğru kabul edilmektedir. Sözlü kullanımda sıklıkla tercih edilen yanı sıra kelimesi yazım yanlışı yapılarak bitişik şekilde yazılmaktadır.

Yanı sıra bağlaç mı?

Yanı Sıra TDK'ya Göre Doğru Yazılışı Kelimenin yanısıra mı yanı sıra mı şeklinde yazıldığı sorgulanır. Kelimenin doğru yazılımı ayrı ayrı yazılarak olmalıdır. Yani yanı sıra şeklinde kullanılması doğru yazım şeklidir.

Üstün körü nasıl yazılır?

ÜSTÜNKÖRÜ NASIL YAZILIR? Bu kelimenin “üstünkörü mü, üstün körü mü” olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı üntünkörü şeklinde olmalıdır. Yani birleşik yazılmalıdır.

Üstünkörü okumak ne demek?

Gelişi güzel, özensiz, baştan savma.

Içinden gelmek ne demek?

İçinden gelmek deyiminin anlamı ve açıklaması Bir şeyi yapmak için içten bir istek duymak.

Burnu kırılmak ne demek?

Burnu kırılmak deyiminin anlamı ve açıklaması Büyüklenemez duruma gelmek.

Üstüne titremek ne demek?

Üstüne titremek deyiminin anlamı:Pek fazla sevgi, özen göstermek; zarar gelmesin diye itinalı davranmak. ➡Üstüne titremek deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »Öğrencilerinin üstüne böyle titreyen bir öğretmen daha görmedim.

Aşırı tutku ne demek?

İrade ve yargıları aşan güçlü bir coşku, ihtiras. Aşırı düşkünlük.

Üstüne yoktur ne demek?

deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: "Bundan daha iyisi olmaz, hepsinden iyisi bu" anlamında söylenir. "Şarkı söylemekte onun üstüne yok."

Vakit öldürmek ne demek?

Vakit öldürmek deyiminin anlamı ve açıklaması Zamanını yararsız, gereksiz, boş işlerle ya da hiç iş yapmadan, boş yere geçirmek.

Tuzu kuru ne anlama gelir?

Tuzu kuru deyiminin anlamı:Hiçbir derdi, sıkıntısı olmayan; kazancı yerinde olduğu için kaygılanmayan. ➡Tuzu kuru deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »Sana göre hava hoş, gülersin, oynarsın, tuzun kuru nasıl olsa.